MENÜ

Nem sokat kukoricáztak Szabadegyházán

Oldalszám: 32
2016.03.08.

Új korszak köszöntött be a Szabadegyházi Agrár Zrt. életébe.

Amikor először merült fel a baktériumtrágyázás lehetősége Szabadegyházán, kis területen próbálták ki a Phylazonitot. A talajoltástól előzetesen azt várták, hogy a fenntarthatóság mellett hatékonyabbá és olcsóbbá teszi a növénytermesztésüket.

A betakarítást követően a Phylazonit igazolta az előzetes elvárásokat, hiszen a kevesebb műtrágyát kapott, de Talajoltóval kezelt napraforgó- és kukoricatábla is kimagasló eredményeket produkált. Az első durva becslések szerint a Phylazonit 10-15 százalék hozameltérést okozott, ami az árbevételek növekedését és a hektáronkénti eredményesség javulását is magával hozta.

 

A tények magukért beszélnek

Ősszel egy kicsi, 5 hektáros repceföldön is bevetették a Phylazonitot, és az első próbatáblán még komolyabb eredmények születtek. Ezen az 5 hektáros területen, 32-33 mázsás átlagtermelés mellett, 35 százalékkal nagyobb hozamot sikerült elérniük.

A következő évben már a repce- és búzaföldek is kaptak a baktériumtrágyából, mára pedig odáig jutottak, hogy a Szabadegyházi Agrár Zrt. teljes területén, mind az 1600 hektáron használják a Phylazonit Talajoltót. Azóta kisebb költségráfordítással is jobb termésátlagokat képesek elérni.

Szabadegyházán_Phylazonit
Kattintson a képre a nagyításhoz

www.phylazonit.hu