MENÜ

TERRA - SORB® és AMINOQUELANT® - Stressztűrésre fejlesztve

Oldalszám: 112
2016.02.10.

Magyarország időjárásában a kedvezőtlen évjáratok gyakorisága, illetve az időjárási anomáliák amplitudója évről évre növekszik, amely komolyan limitálja a növénytermesztés produktivitását. A szántóföldi és kertészeti kultúrákban megtizedelhetik a termés mennyiségét az április-májusban bekövetkező fagy, a jégverés, belvíz, aszály, UV-sugárzás, mechanikai sérülések, ill. a növény védőszerek negatív hatásai. Ezen stresszfaktorok visszavetik a növény fejlődését, termésmennyiségét és minőségét, amely komoly gazdasági veszteséget okoz.

A spanyol BIOIBERICA 1986 óta készíti és forgalmazza saját termékeit. A TERRA-SORB® és AMINOQUELANT® termékcsalád bizonyított minősége és hatékonysága, valamint az aminosavak enzimatikus hidrolízis útján történő előállításához használt belső technológia lehetővé tette, hogy az aminosavak vezetője és szakértője lehessen.

A Pro-Feed Kft. több mint 8 éve áll kapcsolatban a gyártó céggel, és foglalkozik a TERRASORB® és AMINOQUELANT® növénykondicionáló termékcsalád eredményes és egyre nagyobb körű forgalmazásával. Közös munkával és a kísérletek folyamatos végzésével kutatjuk és fejlesztjük a legtökéletesebb anyagösszetételt a növények számára, hogy minél nagyobb hatékonyságot tudjunk elérni.

A TERRA-SORB® és AMINOQUELANT® termékcsalád a gyártási technológiájának köszönhetően 18 L-α biológiailag aktív szabad aminosavat tartalmaz, melyeket roncsolás nélkül állítanak elő az egyéb makro- és mikro elemek mellett.

A TERRA-SORB® foliar szabad aminosavakat tartalmaz magas koncentrációban, különösen lényegesek a fotoszintézisben és a klorofil kialakításában résztvevő aminosavakat. A formula mikroelemeket is tartalmaz, amelyek biztosítják a növények megfelelő tápanyagellátását. Használata javasolt a sokk kezelésére stresszes körülmények mellett mint, például extrém hőmérséklet, kritikus élettani pillanatok.

ProFeed_A4_Agronaplo.indd

A TERRA-SORB® 4 macro radicular formuláját a szabad aminosavakat erősítik meg. A készítmény kiegyensúlyozott mennyiségű nitrogént, foszfort és káliumot is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a növények megfelelő tápanyagellátásához és elősegíti a megfelelő gyökérzet gyors kialakulását.

ProFeed_A4_Agronaplo.indd

AMINOQUELANT® termékcsalád aminosavakat tartalmaz, melyek ösztönzik a növényt a fiziológiai egyensúlyra, illetve segít növelni a mikroelemek felszívódását és szállítását, így azok gyorsabban hasznosulnak. AMINOQUELANT® kezeléssel a stresszellenállósága növelhető, használatával a komplexképzőt (aminosav) képessé tesszük arra, hogy emelje a mikroelemek biológiai hozzáférhetőségét.AMINOQUELANT®- B 

A bór egy lényeges elem a sejtfal struktúrájában és funkciójában, elengedhetetlen a pollencsírázásban és a pollencső növekedésében, valamint fontos funkciót lát el a virágzásban és a gyümölcsérés során. A formula alkalmazásával a bór felszívódása jobb, illetve gyorsabb, és hatékonyabb az eloszlása a felszívódási pontokon.

 

AMINOQUELANT®- Zn

A formula pótolja a cinkhiányt, segíti a sztóma nyitását, gyors regenerációt biztosít stresszes körülmények között. Elősegíti a sejtmembránok szerkezeti épségét és védi a szöveteket az oxidáció által okozott károsodástól.

 

AMINOQUELANT®- Ca

Ezen aminosav forrást kifejezetten a kalcium mobilizálásának növelésére és a kórképet okozó tényezők kiküszöbölésére fejlesztették ki. Megoldást jelent a termények kalciumhiányos állapotaira. A kalciumhiány a növény azon szerveit érinti, melynek nagyobb a kalciumigényük: az osztódó végek és a termést.

ProFeed_A4_Agronaplo.indd

 

AMINOQUELANT®- K

A formula kálium és a hidrolízisből származó L-alfa aminosavat tartalmaz. Ezek együttműködése javítja a kálium felszívódását, szállítását és aktivitását a növényben. Használata javasolt stressz esetén, amikor a növény kálium felszívása nehézségbe ütközik (hideg, hőség, sósság és szárazság) illetve elősegíti a növények természetes védekező mechanizmusát a kórokozókkal és a mikroorganizmusokkal szemben.

 ProFeed_A4_Agronaplo.indd

A Pro-Feed Kft. a TERRA-SORB® és AMINOQUELANT® termékcsaláddal olyan gazdálkodókat célzott meg, akik egyre jobban felismerik az időjárásból adódó problémákat, így a növényi stresszhelyzeteket, majd az ebből fakadó termény mennyiségi és minőségi kiesését, végeredményben a gazdasági veszteséget. Célunk, hogy termékeink alkalmazásával biztosítani tudjuk a fentiekben ismertetett problémák csökkentését, ill. megszüntetését és egy gondos, költséghatékony, környezetbarát technológiát adjunk gazdálkodóink részére.

 

A termelői elégedettség cégünk számára a legfontosabb értékmérő. Törekszünk arra, hogy a TERRA-SORB® és AMINOQUELANT® termékcsalád termékeit egyre több magyar termelő használja, segítve ezzel gazdálkodásuk kiszámíthatóságát.

Dél-Alföldi Régió – Turóczki Emese

Észak-Alföldi Régió – Ónadi Mihály

Dél-Dunántúli Régió – Kovács Anikó

Észak-Dunántúli Régió – Klausz Henrietta

 

Érdeklődésüket az alábbi telefonszámon fogadjuk: 06/30 327 6196

ProFeed_A4_Agronaplo.indd