MENÜ

Keréken 25 éve... ATRA

Oldalszám: 103
Somos Tibor 2016.01.15.

A világ 25 év alatt döbbenetesen nagyot változott. Különösen Magyarországon, ahol a társadalmi és gazdasági viszonyok is jelentősen megváltoztak a 90-es évek elején. Az új anyagok és technológiák új lehetőségeket teremtettek, illetve egy sor régi ötletet tettek megvalósíthatóvá, amiket az ötlet megszületésekor még nem lehetett alkalmazni a megfelelő anyagok hiányában.

Nézegetve a régi fényképeket (amik természetesen még nem digitálisak) feltűnnek a különbségek. Leglátványosabban persze a kommunikáció és a digitális technika fejlődött, hiszen ebben az időszakban szinte a semmiből a mindennapok meghatározó részévé vált, de jobban megfigyelve a részleteket láthatóvá válik, hogy a fejlődés minden területen hatalmas.

A XX. század közepén a többcélú gépek voltak fontosak, a Mercedes Unimog hatalmas siker lett, mert egyszerre lehetett vele szántani, szállítani, havat tolni stb. Ma senkinek sem jutna eszébe egy ilyen eszközt venni és szántásra használni, hiszen a hatékonysága alacsony az általános lehetőségei miatt. A hatékonyság, pedig ahogy az iparban a legfőbb szemponttá vált, egyre nagyobb jelentőségű lett a mezőgazdaságban is, a jövőben pedig várhatóan alapvető fontosságú lesz.

Atra_PR_pr_kép

A gumiabroncs technológiában is óriási előrelépés történt, amit az igények változása is hajtott. Évtizedekkel ezelőtt erre is igaz volt, hogy egy adott terméket igyekeztek minél szélesebb körben alkalmazni, egy erősebb abroncsot felhasználtak teherautóra, targoncára, traktorra is. Manapság már előfordulhat, hogy két azonos méretű és mintázatú abroncs különböző alkalmazásokra készül, mivel az anyaguk más. Az adott gépen felhasználható méretek és kivitelek variációi pedig jelentősen kibővültek. Hiszünk benne, hogy az élet számtalan más területéhez hasonlóan a gumiabroncsoknál is felértékelődik a szaktudás, hazai és nemzetközi tapasztalatból látjuk, hogy a hagyományos „gumis” szakma egyre inkább kétfelé válik, a közúti abroncsok és a nem közúti abroncsok irányába, mivel a különböző ágazatok jelentősen más követelményeket jelentenek, amiket már csak az adott terület szakértői ismernek kellő mélységben. A nem közúti abroncsoknál, mint amilyenek a mezőgazdasági, ipari, építőipari abroncsok egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az értéknövelő szolgáltatások, mint a szakszerű szerelés, a megfelelő nyomás kiszámítása, a minőségi gumiabroncs javítás vagy az élettartam követés.

Az internet révén méret alapján rendkívül könnyű lett a keresés és komoly kínálatból lehet válogatni, azonban a megfelelő hatékonyságú megoldás kiválasztásához széles körből szerzett tapasztalatra és az újdonságok folyamatos követésére van szükség. Az ATRA Kft. ebben különbözik az internetes és a hagyományos gumi-, illetve gépkereskedőktől, hogy a partnereket a telephelyeiken látogatva, a problémákat felmérve adunk tanácsokat a hatékonyság növelésére, gazdaságosabb és biztonságosabb munkavégzéshez. Mi csak a magunk szakterületével foglalkozunk és az elmúlt 25 év alatt az országban egyedülálló termék- és szolgáltatáscsomagot állítottunk össze partnereinknek.

Segítünk a megfelelő gumiabroncs kiválasztásában, figyelembe véve a gép által végzett munka körülményeit, szem előtt tartva a gazdaságosságot és a hatékonyságot. Az általunk ajánlott termékkör lefedi az igényeket az átlagos használattól a csúcsminőséget igénylő intenzív használatig. Fő szállítóink az Alliance, Galaxy, Firestone, Vredestein márkákkal lefedik az igények nagyon széles körét. A kiválasztott abroncsot aztán, akár a partner telephelyén szakszerűen fel is tudjuk szerelni az ország bármely pontján mobil műhelyautóinkkal.

Amennyiben méretváltásra, ikresítésre, vagy művelőkerékre van szükség, ki tudjuk számolni és saját üzemünkben le tudjuk gyártani a szükséges keréktárcsákat, amik így biztosan a legoptimálisabb megoldást jelentik az adott feladatra.

Követjük a gumiabroncsok állapotát, javaslatot teszünk a szükséges nyomásértékekre.

Szükség esetén meg tudunk javítani olyan sérült abroncsokat, amiket az ilyen gyakorlattal nem rendelkező gumis műhelyek már nem vállalnak, vagy nem szakszerűen javítanak. (Csodákra persze mi is csak korlátozottan vagyunk képesek.)

Defektmentesítő technológiáinkkal megoldást kínálunk a vontatott munkagépek defektjei miatt okozott idő- és munkafolyamatok kiesésének kezelésére.

Atra_PR

Keréken 25 éve... mert amit egy munkagép gumiabroncsairól, keréktárcsájáról tudni kell, azt mi igyekszünk a legelsők között megtanulni és ezt a tudást a partnereink számára átadni.

 

Somos Tibor

ügyvezető igazgató

 

Találkozzunk az AGROmashEXPO-n!

Atra_PR_LOGO_5_nagyban