MENÜ

Újabb jelentős beruházás az UBM Csoportnál - Átadták Dunántúl legmodernebb takarmánykeverőjét

Oldalszám: 69
2015.11.05.

A vas megyei Szelestén átadták Magyarország egyik legmodernebb mezőgazdasági fejlesztését. A pilisvörösvári székhelyű UBM Csoport közel 1 milliárdos beruházása mától a régió legnagyobb kapacitású és legkorszerűbb takarmánygyáraként működik: 4 állatfaj számára összesen 40 féle takarmányt tud keverni, óránkénti teljesítménye 30 tonna. A Dunántúl legmodernebb takarmánykeverője éves szinten 168 ezer tonna takarmány előállítására képes, színvonala megfelel a QS akkreditált minőségbiztosítási rendszernek.

Az ötlettől az innovációig

Az átadón, közel 350 meghívott vendég jelenlétében, Varga Ákos, az UBM Trade igazgatósági elnöke megnyitójában a 100%-ban magyar tulajdonosokból álló UBM cégfilozófiáról, az UBM titokról beszélt.

csarnok
A közel 300 résztvevő ellenére a rendezvény családias hangulatot sugallt

„A cég életében meghatározó az emberközpontúság, a kölcsönös előnyökön nyugvó, őszinte, sikeres partnerség. Hiszünk azokban a startégiai partnereinkben, akikkel tisztelni, becsülni tudjuk egymást. A sikeres együttműködésben a szerződés kötelez, az adott szó megtart. Nagyon fontos szerep jut saját kollégáinknak, akik kitűnő szakemberek, és nagyon szeretnek itt dolgozni. Célunk, hogy részükre személyre szabott életpálya modelleket dolgozzunk ki. E két terület ápolása vezetett ahhoz, hogy közel 20 év alatt kialakuljon az UBM életérzés.

Az UBM-nél nagy figyelmet fordítunk az innovációra, lehetőséget teremtünk az értékteremtő alkotásra – a szelestei üzem is ennek a törekvésünknek az eredménye. Köszönet az UBM Csoport valamennyi munkatársának és partnereinknek, hogy ma itt lehetünk.”

A köszöntő után Bustyaházai László, az UBM Feed Kft. ügyvezető igazgatója a takarmánypiac hazai helyzetéről, az UBM Csoport innovációs eredményeiről, a jövőbeni tervekről és fejlesztésekről beszélt, majd Ács Csaba, az UBM Feed Kft. műszaki és beruházási igazgatója mutatta be a szelestei üzemet, a működés és gyártástechnológia részleteit.

„Az ötlettől az innovációig!” című izgalmas panelbeszélgetés keretében Pócza Szabolcs, a cég kutatás-fejlesztési igazgatója Frittmann Jánossal, a 2015 Év Pincészete díjat elnyert Frittmann Borászat vezetőjével és Kárpáti Zoltánnal, a Leonar3Do 3D-s tervezőprogram társfeltalálójával beszélgetett a sikeres innováció folyamatáról.

Az esemény hivatalos része az ünnepélyes szalagátvágás után gyárlátogatással zárult, ahol az érdeklődők színvonalas szakmai bemutató keretében körbejárhatták a korszerű üzemet.

A cég érdekeltségébe tartozó környei takarmányüzem, a védett szójabab (SoyPreme®) feldolgozó üzem, valamint az 50%-os UBM, 50%-os Hungerit tulajdonban lévő szentesi takarmánykeverő után ez a legújabb beruházás. Ennek köszönhetően az UBM Csoport tovább erősíti piaci pozícióját a takarmánypiacon. Kiemelt célja, hogy partnereivel közösen gondolkodva korszerű, sikeres lépésekkel haladjon az ötlettől az innovációig!

szalagátvágás
A szalagátvágás felemelő pillanataival zárultak a szakmai előadások

Az UBM csoport

Az UBM 3 fő üzletága a fehérjekereskedelem, a gabonakereskedelem és a takarmány üzletág. Éves szinten több mint 1 millió tonna árut mozgatnak meg, a 3 üzletág évről évre fej-fej mellett halad és növekszik. Nagyjából egyenlő arányban járul hozzá a cégcsoport eredményéhez, ami óriási stabilitást és biztonságot ad.

A vállalat 1996-ban kezdte meg a tevékenységét, mint szójadara importőr. 2000-től hazánk legnagyobb szójadara behozatalát – a magyarországi import közel 30%-át – bonyolítja, mind a mai napig. 1998-tól kezdte meg a gabonakereskedést, jelenleg az éves gabona, olajos mag forgalma 500.000 tonna feletti és dinamikusan növekszik. A takarmány alapanyag kereskedelmet 2001-ben kezdte meg. Az UBM Magyarország legnagyobb takarmány alapanyag kereskedőcége és meghatározó takarmánygyártó.

keverő_1
A Dunántúl legmodernebb takarmánykeverője impozáns látványt nyújt, irányt mutat

A portfólió folyamatosan bővül, a kereskedelem és gyártás mellett komplex szaktanácsadással is támogatják partnereik sikereit, ma már jelen vannak az állategészségügyben is. A cég többek között a Hypor sertésgenetikai termékek kizárólagos értékesítését látja el a magyar piacon. A több szakmai díjjal kitüntetett cégcsoport kiemelten foglalkozik az ágazat leginnovatívabb termékeinek forgalmazásával és a K+F területtel.

A cég megalakulása óta elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett, anyagi és más módon is folyamatosan támogat több magyarországi karitatív, sport- és gyermeksegítő szervezetet.

Az UBM Csoport hosszú távú célja, hogy nem csak Magyarország vezető takarmánygyártója, fehérjekereskedője és az egyik meghatározó gabonakereskedője legyen, hanem szeretne kilépni – lassan, óvatosan, nagy körültekintéssel, de mégis határozottan – Románia, Szerbia, Szlovákia, és Horvátország felé is.      

(x)