MENÜ

A BactoFil® termékcsalád a talajbaktérium-piac John Deere-je

Oldalszám: 24
Agro Napló 2015.11.05.

A KITE Zrt., a magyar mezőgazdasági inputokat forgalmazó piacvezető vállalat stratégiai együttműködést kötött a BactoFil prémium talajbaktérium-családot forgalmazó AGRO.bio Hungary Kft.-vel az OMÉK 2015 kiállításon szeptember 23-án.

A stratégiai együttműködés az üzleti szempontokon túl hatékonyan szolgálja a magyar termőtalajok védelmét, újraépülését, termékenységük romlásának megállítását, szolgálva így a fenntartható magyar mezőgazdaság megerősödését, az egészséges állati takarmányok és humán élelmiszer alapanyagok előállítását.

Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója elmondta, a KITE mindig is híve volt a magyar mezőgazdasági fejlesztéseknek, ezen belül is a komplex fejlesztéseknek. „A fejlesztések legújabb iránya a talajélettel, a termőtalajok újraépítésével foglalkozik. Ebben a témában lett kiváló partnerünk az AGRO.bio. A cég rugalmassága, megbízhatósága, a BactoFil® termékcsalád kiváló minősége garantálja számunkra, hogy a partnereinket továbbra is sikeresen tudjuk kiszolgálni ebben a termékkörben.”

Márton Balázs, az AGRO.bio ügyvezető igazgatója 15 évre visszatekintő munka egyik fontos elismerésének és állomásának nevezte a stratégiai partnerséget. Az üzleti lehetőségen túl a mikrobiológiai megoldások mezőgazdasági használata a KITE Zrt. segítségével utat találhat a nagygazdaságokhoz, és így jelentősen nőni fog az egészséges termőtalajok aránya Magyarországon. A következő fontos lépést Márton Balázs szerint az oktatásban kell megtenni. A mezőgazdasági tananyagban hangsúlyosan kell megjelennie a mikrobiológiai szemléletű mezőgazdasági technológiáknak.

BactoFil®_Márton Balázs és Szabó Levente
Márton Balázs és Szabó Levente

Tamás István, az AGRO.bio kereskedelmi és marketing igazgatója kiemelte, ez a megállapodás üzleti célokat szolgál, de elsősorban a magyar gazdák fognak profitálni belőle. A BactoFil® termékcsaládhoz a KITE segítségével sokkal könnyebben hozzájutnak a termelők, így a jelenleg használatos mezőgazdasági gyakorlat termőföldet károsító hatása hatékonyabban lesz orvosolható.

A sajtótájékoztatón dr. Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, szívesen tett eleget a meghívásnak.

Ez a stratégiai megállapodás pontosan illeszkedik a kormányzat törekvéseihez, amelyben a magyar termőföld védelme és megújítása kiemelten fontos. Ezt szolgálja a Zöldítési program, illetve a 2016-ban induló AKG program is.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a KITE Zrt. miért a BactoFil® termékcsaládot választotta a talajbaktérium-piacról, Szabó Levente elmondta, legfontosabb szempont a szakmai igényesség volt. „Nem véletlenül választottuk annak idején a John Deere-t sem. Olyan termékekkel szeretünk dolgozni, amelyekben hiszünk. Nemcsak bízunk, hanem hiszünk is benne. A BactoFil® termékcsalád is ilyen, hiszünk benne, hiszen kipróbáltuk és kiváló eredményeket kaptunk.”

Fotó: Üveges Zsolt