MENÜ

Új Clearfield® repcehibridek az Euralis portfóliójában

Oldalszám: 54
Csigó György Tamás 2015.08.04.

A 2015/2016-os évtől az Euralis Kft. kínálatában is megjelennek a Clearfield® repcék.

A magyarországi repce vetésterület beállni látszik a 210–220 ezer ha közötti nagyságra, mely 5 év múlva elérheti a 250 ezer hektárt is, amennyiben a felvásárlási árak kellőképpen vonzó szinten tartják a termelést. Ezen belül a Clearfield® repce terület 20–25 ezer ha-t tesz ki jelenleg, mely szintén növekedő tendenciát mutat. A kereskedők, és a termelőink keresik ezt a szegmenst, ezért most láttuk elérkezettnek az időt a piacra történő belépésre.

A repce köztudottan technológiai növény, a Clearfield® növényvédelmi rendszer alkalmazása egy újabb elem ebben a sorban. Jóslásokra nem vállalkozhatok, de gyakran előfordul egy olyan helyzet, hogy még a kora ősz is csapadékhiányos, elégtelen mértékű a kelés, a repce nem képes elnyomni a gyomokat, a hagyományos, talajon keresztül ható szerek pedig nem hatnak. A CL rendszerben alkalmazott herbicid talajon és levélen keresztül is felszívódik, akár hosszabb időn keresztül is. Az immár jól bejáratott technológia tehát adott, ehhez ajánljuk a mi hibridjeinket.

Az ES AQUAREL CL korai hibrid, mely hamar virágzik. Clearfield kísérletünkben magas termésszintet produkált (Lengyelország, 2014.). 2013-ban +1,1% olajtartalmat ért el a fő versenytárshoz képest. Pergési hajlama igen kicsi, Sclerotinia és Phoma toleranciája igen jó.

Másik új hibridünk az ES ANGEL CL, mely érésidejét tekintve középérésű. Közepes termetű, igen nagy elágazódó képességgel.

Extenzív körülmények között is jól megállja a helyét. Megdőlésre kevéssé hajlamos. Egészséges növények, jó betegségtolerancia jellemzi.

Természetesen portfóliónkban hagyományos hibridek is vannak:

  • Korai érésidejűek: ES DARKO, ES NATALIE, ES NEPTUNE;
  • Az ES NATALIE még mindig az élen van: termésszintje, betegség toleranciája alapján;
  • Középérésűek:  ES ODICE, ES MERCURE, ES ARTIST;
  • Az ES ODICE termőképességével emelkedik ki a csoportból;
  • Az ES NEPTUNE és az ES ARTIST hibridek kiváló ár/érték arányukkal versenyképes alternatívái a fajtarepcéknek. Utóbbi gyengébb termőhelyi körülmények között is igen jól megállja a helyét.

Több csomagajánlattal is készülünk a fenti szortimentből!

A Kwizda Agro Hungary Kft.-vel tovább folytatjuk a sikeres stratégiai együttműködésünket. Így több figyelemre méltó javaslatot tudunk kínálni termelőinknek, és ezzel még eredményesebbé válhat a repce termesztése a gyakorlatban.

Válasszon Ön is EURALIS repcéket 2015-ben!

Csigó György Tamás

termék- és marketing menedzser

Clearfield®