MENÜ

GÉP-MIX 2015. augusztus

Oldalszám:
Agro Napló 2015.08.10.

A Kverneland Turbo visszatért

Bemutató nagyüzem a múlt héten

Az új generációjú RV bálázók

 

A Kverneland Turbo visszatért

A Kverneland Turbo-t néhány év után újból visszatér, 6,5m és 8m vontatott változatban.

kverneland_1

A Kverneland Turbo 5 sorban elhelyezett kapái úgy lettek tervezve, hogy mindenféle talajhoz alkalmazkodjon: tarlóhántás betakarítás után 3 cm-től 15 cm-ig, magágykészítés szántás után és sekély bedolgozás tavasszal vagy a 2. tarlóhántás után trágya/hígtrágya majd zöldtrágya kijuttatása. 

Előnyei:

  • Gerendely magasság 700 mm hosszú, így a sorok közötti távolság 510-ről 900 mm lehet, amely tökéletes és akadálymentes talajáramlást biztosít
  • Rendkívül rugalmas S-kapák az intenzív bekeverés és tarlóhántás funkciókhoz
  • Alacsony vonóerőigény (6,5m–200 LE/8m–300 LE)
  • Tarlóhántás és lazítás 3 és 15 cm mélyen
  • Mindegyik hidraulikus egységnek egyszerű a kezelése

 

Forrás: Kverneland

 

Bemutató nagyüzem a múlt héten

Az elmúlt héten lezajlott a Nagy Talajművelő Show első fordulója Kacsótán, valamint kiállítás is volt Szentlőrincen.

vogel

A Nagy Talajművelő Show első állomása a Szentlőrinci Gazdanapok társrendezvénye volt.

A gyakorlati bemutató a viszonylag kedvezőtlen időjárás ellenére is szép sikert hozott. Az időnként szemerkélő esőben a Vogel-Noot munkagépek mind kitűnően dolgoztak.

A bemutatóval egy időben zajlott a Szentlőrinci Gazdanapok. A kiállításon több partnerünk – Pécsi Agroker, Pap-Agro Kft, Dorker Kft -  standján is volt látható Vogel-Noot munkagép. A TerraDig lazító még különdíjban is részesült!

Ne felejtse: a legközelebbi bemutató augusztus 11-én Tordason!

Forrás:Vogel&Noot

 

Az új generációjú RV bálázók

A közelmúltban került bevezetésre a változókamrás bálázók legújabb szériája, az  RV 5000-es széria.

A közelmúltban került bevezetésre a legújabb szériájú, RV 5000-es változókamrás bálázók. A pozitív felhasználói visszajelzések alapján a megállapíthatjuk a bálázó család elnyerte a gazdák tetszését. Az átfogó fejlesztéseknek köszönhetően kézzel fogható előnyöket értünk el a korábbi szériához képest.

vicon_1

A legújabb generációs változókamrás bálázók legfontosabb változtatásai között megtalálható egy új hálókötöző rendszer kifejlesztése, valamint egy teljesen új szoftvercsomag is, amivel leegyszerűsödik a bálatömörség beállítása.

A legújabb hálókötöző rendszer – a PowerBind – az elődjéhez képest lényegesen kevesebb alkatrészből áll és nem használ a adagológörgőket. A háló adagolása közvetlenül a bálakamrába történik, a PowerBind adagoló kar használatával, amely fenntartja a háló feszességet és folyamatos pontossággal adagolja a hálót minden esetben.

Amikor a bála 90 százaléka elkészült, a PowerBind adagoló kar előremozdul és felkészül arra, hogy beadagolja a hálót a kamarába. Amikor a bála teljes egészében elkészül az adagoló kar már a beadási pozícióban áll így a lehető leggyorsabban be tudja adagolni a hálót, közvetlenül a bálakamrába. Ezzel a megoldással növeljük a megbízhatóságot és teljesítményt, úgy hogy a külső tényezők (szél, bálázandó anyag) nem befolyásolják a kötést..

Ennek eredményeként a PowerBind biztosítja az egyik leggyorsabb hálókötözést a piacon, mellyel, kevesebb az állásidő és több időt tölthetünk bálázással.

Intelligens Density 3D a legújabb szoftver csomag a bálatömörség traktorfülkéből történő állításához lett kifejlesztve, azokhoz a gépekhez, amelyek proporcionális bálatömörség állító szeleppel vannak szerelve. Három előre beállított bálatömörségi értéket tudunk előre beprogramozni a kezelőegység menüjében, emellett pedig egyedi beállításokat alkalmazhatunk széna, szalma vagy szilázs esetén. Ezáltal sokkal gyorsabb és könnyebb az átállás az különböző munkák között.

A további újdonság még a központosított zsírzási helyek – összesen négy helyen az RV5200-es bálázó sorozat modelljeinél -, melyek egyszerűsítik a karbantartást.

Az acél hidraulika csövek nem csak az áttekinthetőséget növelik, hanem az élettartamuk is hosszabb, mint a hagyományos hidraulika tömlőknek.. Az összes modellen nagy teherbírású 1.25 collos láncok kerülnek beépítésre, amelyek állandó kenést kapnak a központi olajozó rendszeren keresztül

Duplafalú ABS fröccsöntött oldalsó burkolatok biztosítják a kiváló minőséget és a jó megjelenést. A LED-es hátsó lámpák elősegítik a jobb láthatóságot és hosszabb élettartamot.

A visszatérő téma, amikor a felhasználókkal a legújabb generációs változtatható kamrás bálázókról beszélünk, hogy valóban kivételes bála minőség érhető-e el.

 

NE CSAK NEKÜNK HIGGYEN

 

Edward Ewan bérvállalkozó

Az Egyesült Királyságban élő vállalkozó Edward Ewan és fia Gary, mintegy 50.000 széna, szalma és szilázs bálát készítenek minden szezonban. Miután átvette az új RV5216-os bálázót 2014 évelején, máris 21.000 bálát készített el az első szezonban.

Azok közül, mintegy 10.000 volt szilázs bála volt.

Vicon_2

"Az új RV bálázó hibátlanul teljesített, és mindent megtett, amit kértünk tőle," mondja Gary Ewan. "Még nedves körülmények között is folytatta a bálázást és lenyűgözően tömör bálákat készített, anélkül, hogy eltömődés vagy kötési probléma lett volna.

Gary Ewan bálaszámlálója, több mint 21000 bálát mutat az RV5216 első szezonjában

"Ez természetesen csomagolt bála," tette hozzá. "És az új PowerBind hálós rendszerrel, a teljesítménye és a megbízhatósága kiváló."

Azt mondja a teljesítménye sokkal lenyűgözőbb, mint a korábbi modellnek, ezt segíti részben a rövid hálós ciklusok és a jobb hidraulikus teljesítmény. Búzaszalmában 128 bála/ óra volt állandóan a teljesítmény.

A bálázó egy ISOBUS-kompatibilis New Holland T6080 traktorral összekapcsolva - a plug and play rendszerének köszönhetően -  a traktor saját termináljának segítségével vezérelhető. Annak érdekében, hogy Ewans-ék rugalmasan is tudják a bálázót üzemeltetni, egy másik traktorra telepítették a Focus II kezelő terminált is.

Forrás: Vicon.eu

 

Olvasta már?