MENÜ

Perzselő napon üdítő látvány

Oldalszám: 80
Agro Napló 2015.07.02.

Egy év kihagyás után 12. alkalommal bőgtek fel a motorok az Axiál Kft. által szervezett Gépkezelői Olimpián. A tikkasztó hőség ellenére izgalmas verseny, szórakoztató kísérő programok és látványos show műsorok szemtanúi lehettek a bajai versenyre látogatók.

A kezdetekben még csak a teleszkópos rakodók futamaiból álló verseny mára kiegészült a Gehl gépkezelők versenyszámával, így június 6-án összesen 128 Manitou és 32 Gehl pilóta állt legalább egyszer a rajtvonalhoz.

AGO_01

AGO_08

Az esemény megnyitóján Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője ünnepélyes keretek között 4 000 000 Ft-os támogatást nyújtott át a bajai Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskola részére, hozzájárulva a hazai mezőgazdasági szakemberképzés és utánpótlás neveléshez.

A folyamatosan zajló versenyek mellett szórakoztató kísérőprogramok  járultak hozzá a közönségsikeréhez.

AGO_09

Azoknak, akiknek egy kis adrenalin löketre volt szükségük érdemes volt végignézni Herczeg „Mókus” Balázs Street fighter motoros bemutatóját, aki Simsont, Pannoniát és Hondát „kényszerített” egy kerékre (nem feltétlen hátsóra) vagy épp Kate Winslet bőrébe bújva játszotta el a Titanic ismert jelenetét, ámulatba ejtve ezzel a közönséget. Az izgalmakat Hujber Péter FMX motocross műsora fokozta, aki hajmeresztő mutatványokkal nyűgözte le a nézősereget.

AGO_07

AGO_06

AGO_02

A meglepetés vagy más néven a Totalcar futam, tényleg meglepetést hozott. Tóth Ildikó az Axiál bloggere  maga mögé utasítva férfi kihívóit ért át először a célvonalon.

AGO_05

Délutánra kialakult a Manitou futam döntője. Végül a 97-es rajtszámú Fülöp Marcell győzedelmeskedett 05:23,91 időeredménnyel. A Gehl futam legjobbjának a 140-es rajtszámú Gulyás Tibor bizonyult a maga 02:41,31 idejével. A legeredményesebb női Manitou gépkezelő Beke Zsófia, a legeredményesebb női Gehl gépkezelő pedig Tóth Erika lett.

AGO_03

AGO_04

A szervezők keze munkáját dicséri, hogy idén új elemekkel bővített, színvonalas verseny volt látható, mindez kiegészülve látvánnyal és kikapcsolódási lehetőséggel. Ezek tudatában kíváncsian várjuk a 2017-es 13. Axiál Gépkezelői Olimpiát!

 

Éld át a látottakat: www.facebook.com/agronaplomagazin