MENÜ

Egyre többen választják a DuPont Pioneer repcehibrideket

Oldalszám: 31
2015.06.03.

A DuPont Pioneer repcehibridek ma már elmaradhatatlan részesei a repcetermesztésnek. Magyarországon a Kleffmann piackutató cég szerint 2014-ről 2015-re 16%-ról 20%-ra növekedett a DuPont Pioneer repcehibridek aránya. Ez az eredmény egy tudatos nemesítési stratégiának köszönhető, amelynek része a méltán népszerű Pioneer MAXIMUS® repcehibrid portfólió, valamint az Európában elsőként bevezetett két Clearfield® technológiával termeszthető repcénk. A 2015-ös évbe is bevezetésre kerülnek új, innovatív, még nagyobb termőképességű hibrideink.

A Pioneer 2006-ban vezette be első hibrid repcéit Magyarországon, és mára a piac meghatározó szereplője lett. Sikerünk egyik titka, hogy elsők voltunk, akik kizárólag hibridek nemesítésére tértek át. Ennek is köszönhető, hogy elsőként tudtunk hibridet ajánlani Clearfield® technológiával, illetve hogy a féltörpe repcék piacán egyértelmű vezető szerepünk.

A Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthető hibrideket 2011-ben elsőként vezette be a DuPont Pioneer Magyarországon és Bulgáriában. Azok a termelők, akik a jól ismert PX111CL-t, és a PT200CL-t már korábban kipróbálták, teljes elégedettségükről tudnak beszámolni. A termékkört tovább bővítjük a PT228CL hibriddel, amely egy hagyományos (magas) hibrid, nagy termőképességgel és korai érésidővel.

A Pioneer MAXIMUS® repcehibridek vetésterülete az alábbi előnyeiknek köszönhetően évről évre nő:   

  • Extra termőképesség és jövedelmezőség
  • Extra széles vetési optimum
  • Extra előny a növényvédelemben (kisebb taposási kár)
  • Extra télállóság
  • Extra állóképesség
  • Extra hatékonyság a betakarításban

A Pioneer MAXIMUS® repcehibrid termékkörben eddig a PR44D06-os volt a bajnok. Termőképességének köszönhetően a második legnagyobb területen termesztett hibridrepce hazánkban*. Az elmúlt években, mind az üzemi, mind pedig a kísérleti táblákon a legnagyobb termést érte el. A PR44D06 azonban most új kihívóra talált. Az új PX113 még  nagyobb termőképességgel, jobb agronómiai és kórtani tulajdonságokkal büszkélkedhet! A PX113 kísérleti eredménye látható az 1-es számú ábrán, a legnagyobb termést érte el a Pioneer  MAXIMUS®  repcehibridek között.

pioneer_tabla_1

A hagyományos hibridek csoportjában a PR46W21 és a PR46W14 két jól ismert hibridünk. E két hibrid mellé kerül bevezetésre az új PT234, mely termőképességben egy jelentős előrelépést mutat a korábbi generációhoz képest. Termékfejlesztési kísérleteinkben első helyen szerepelve, 4-6 %-kal múlta felül a hagyományos repcehibridek kísérleti átlagát. 

Válasszon kínálatunkból, szeretnénk mi is az Ön sikerének részesei lenni!

 

Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. 

dupont

*Forrás: Kleffmann piackutatás – Őszi káposztarepce 2014-es vetés