MENÜ

Gépmustra - 2015. június

Oldalszám: 85
Agro Napló 2015.06.03.

Gépmustra rovatunkban június havi ajánlója:
- Új takarmánykeverő kocsik
- Nagy teljesítményű szállítószalag
- Nextswath™ automata sorvégi megfordulás a Trimble-től!
- Frontfüggesztésű mulcsozó 

 

Új takarmánykeverő kocsik

A fűkaszáiról és rendkezelőiről nálunk is ismert lengyel SaMASZ mezőgépgyár nemrégiben több új, vontatott takarmánykeverő–kiosztó kocsit mutatott be.

Az egytengelyes Optifeed Uno modellek a kisebb, míg a tandem futóműves Optifeed Duo család a nagyobb állattartó gazdaságoknak lehet eszköze.

Az utóbbi sorozat legnagyobb változata az Optifeed Duo 2200 HD típus, amely 22 m3 űrtartalmú keverőtartállyal rendelkezik.

A tartály fenéklemezének vastagsága 20, az oldalfalé 8 milliméter.

Az intenzív keverésről két függőlegesen elhelyezett, kétfokozatú hajtóművel működtetett keverőcsiga gondoskodik. A csigalevelek vastagsága 15 mm, és 18-18 darab vágókés helyezkedik el rajtuk.

A kocsi magassága 2300, szélessége 3020 mm, kerekeit pedig 400/60 R15,5 méretű gumiabroncsokkal szerelik fel.

Kívánság szerint elöl és hátul is elhelyezhető rajta kihordószalag.

SaMASZ

 

Nagy teljesítményű szállítószalag

A gyors üzembe helyezés és a nagy rakodási teljesítmény jellemzi a német Becklönne cég legújabb, mindent felhordó, mobil szállítószalag berendezését. A robusztus rakodógép 120 kW (160 LE) teljesítményű traktorokkal akár 25 km/h sebességgel is vontatható.  Az 550/60-22,5 méretű diagonal gumiabroncsokkal szerelt kerekeken gördülő berendezés a szántóföldön is bevethető, és vontatható erőgép hidraulikus rendszeréről is működtethető.

 

Nextswath™ automata sorvégi megfordulás a trimble-től!

2015. április 27-én jelentette be az amerikai Trimble legújabb fejlesztését, a NextSwath™ funkciót. Az automatikus sorvégi megfordulás a sor végéhez közeledve kiszámolja, és végrehajtja az erőgép és a korábban felvett paraméterű munkagép tökéletes fordulóját a következő fogásra. A NextSwath™ időt, üzemanyagot takarít meg a használójának a taposási kár csökkentése mellett.

A NextSwath™ technológia jelentősen megnöveli a gépkezelő hatékonyságát és kiküszöböli a kihagyásokat és átfedéseket, akár vontatott munkagépek esetén is.

A NextSwath™ funkció az FmX® Plus applikáció részeként érhető el a Trimble® TMX-2050™ kezelőfelületeken, Autopilot kormányzási rendszert használva.

 

Frontfüggesztésű mulcsozó

Az olasz Maschio Gaspardo cég új, Ariete elnevezésű, traktorok mellső függesztőművére szerelve tolt üzemmódban használható mulcskészítő gépcsalád. 2,3–3,1 m közötti munkaszélességgel négy modellből áll.

!agronaplo_ujsag_egyben.indd

Az Y-alakú szárzúzó kések spirál vonalban vannak elhelyezve a nagyméretű ékszíjhajtású rotoron. A vágómagasság szabályozása az egyaránt függőlegesen állítható két első szabadonfutó vezetőkerék és a hátul elhelyezett támasztóhenger segítségével lehetséges.

 

maschio gaspardo_mulcs