MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2015/02 > Tudósítás búza Syngenta termés

Öt új termékkel lép a búza hazai piacára a Syngenta

Több mint ezer agrárgazdálkodó vett részt a Syngenta hagyományos szezonnyitó roadshow-ján. A búza, kukorica és napraforgó termesztési lehetőségeiről hét városban rendezett eseményen a vállalat szakértői mindhárom ágazatban olyan integrált megoldásokat és termékeket mutattak be a résztvevőknek, amelyek révén akár többlettermés érhető el az idei termelési szezonban.

Szakfolyóirat > 2015/02 > Tudósítás műtrágya Trágyázás Borealis

A BOREALIS L.A.T bemutatta az N-Pilot®-ot

A BOREALIS L.A.T Közép-Európa vezető mű-
trágyagyártó és -kereskedő vállalata jogelődeit is beleértve több mint 70 éve van jelen a műtrágyapiacon, ásványi alapú műtrágyák és technikai nitrogéntermékek kereskedelmére szakosodva. Összesen 11 országban több mint 300 alkalmazottal az L.A.T cégcsoport évente 5,2 millió tonna műtrágya és technikai nitrogéntermék értékesítésével törekszik európai vezetői pozícióra. Sajtótájékoztató keretében – az AGROmashEXPO-val egy időpontban – mutatták be a szakmai közönségnek a tápanyag-utánpótlás tervezését segítő új eszközt, az N-Pilot®-ot.

Szakfolyóirat > 2015/02 > Tudósítás SIMA Amazone Amazonen-Werke

A fejlesztések útján haladva

Közeledünk a hagyományosan kétévente megrendezésre kerülő SIMA 2015 nemzetközi mezőgazdasági kiállításhoz, ahol a gépgyártók krémje vonultatja fel termékeit, különös hangsúlyt fektetve az innovációra. Fejlesztésben nem volt hiány az Amazone-Werke életében sem, hiszen mintegy 25 termékét érintő fejlesztés ment végbe 2014-ben. Összeállításunkban a Magyarországot érintő újdonságokat emeljük ki.

Szakfolyóirat > 2015/02 > Tudósítás búza repce Kukorica

BAYER megoldások 2015-re

A hagyományokhoz híven szántóföldi növényvédelmi konferenciasorozat keretein belül ismertette meg a termelőkkel a Bayer CropSciense legújabb fejlesztéseit. Az ismert és jól bevált megoldások, valamint az új termékek mellett terítékre kerültek az elmúlt esztendő növényvédelmi tanulságai is. Bikalról tudósítunk.

Szakfolyóirat > 2015/02 > Tudósítás Arysta termékek csávázószerek

Újdonságok minden területen az Arystánál

A hagyományokhoz híven az Arysta LifeScience Magyarország Kft. januári partnertalálkozó keretében tájékoztatta vevőit a termékkínálatukat érintő változásokról, ami idén kiegészült az aktuális, céget érintő változások ismertetésével. Az Arysta LifeScience Corporation az elmúlt év elején felvásárolta a tengeri algakutatásban, valamint a biostimulátorok fejlesztésében és gyártásában érdekelt francia Goëmar Laboratories S.A.S.-t, valamint más, hasonló termékkörben érdekelt vállalatot. Majd tavasszal érkezett a hír, miszerint a mezőgazdaságban addig ismeretlen amerikai Platform Specialty Products felvásárolta a Chemturát. 
Nyáron ugyanez a cég az Agriphart is bekebelezte, amelynek a termékeit jelenleg is az Arysta képviseli. 
Végül tavaly októberben az Arysta is a Platformhoz került, ettől kezdve a növényvédő szerekhez kapcsolódó tevékenység a Platform Specialty Products-on belül meghatározó részarányt képvisel.

Szakfolyóirat > 2015/02 > Tudósítás New Holland NPK Agrotec

Visszatért a vevők bizalma

Nagyszámú érdeklődő részvételével tartott közös partnertalálkozót az AGROTEC Magyarország Kft. és az IKR Agrár Kft. Pécsett. A rendezvényen ismertették a két cég üzleti ajánlatait, fejlesztési terveit, bemutatták a legújabb termékeket, valamint a kínált szolgáltatások színes palettáját.