MENÜ

SAATEN-UNION. Kukoricahibridek különleges vetőmagkezeléssel

Oldalszám: 79
2015.02.15.

Az elmúlt évek időjárási szélsőségei, továbbá talajaink tápanyag-szolgáltató képességének és általános kultúrállapotának megváltozása sok esetben nem tette lehetővé, hogy a növények genetikai potenciáljukat megközelítő termést neveljenek. Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes időszakoksorozatát túlélni a vegetációs időszakban, amelynek oka lehet extrém hőség vagy hideg, csapadékhiány, levegőtlen talajszerkezet, a felvehető makro- vagy mikroelemek hiánya, a rovarok vagy gombabetegségek által kiváltott kártétel, valamint a gyomirtó szerek okozta mellékhatások, hogy csak néhányat említsünk. Sok-sok olyan tényező, amelyek hatását a növénytermesztők csak korlátozottan tudják befolyásolni.

A SAATEN-UNION az elmúlt években olyan természetes eredetű, bioaktív anyagokfejlesztésére is komoly erőforrásokat fordított, amelyek vetőmagon történő alkalmazásával sikeresen csökkenthető a növényeket érő kedvezőtlen hatások következménye. Így az optimálistól eltérő körülmények között is magasabb termés, nagyobb termésbiztonság, ezáltal magasabb jövedelem válik elérhetővé.

Célunk a PRIMUS SEED márka bevezetésével, hogy még jobban kihasználjuk újgenerációs hibridjeink magas genetikai potenciálját, fokozzuk a kelés gyorsaságát és egyöntetűségét, a kezdeti fejlődés dinamikáját, valamint a fiatal növények levélfelületének növekedését. A fenti előnyök biokémiai alapja a talajban található – a növények számára sokszor felvehetetlen állapotú – tápanyagok hatékonyabb mineralizációja és hasznosulása:

  • Így a csírázás folyamata felgyorsul, a szántóföldi kelés aránya javul,
  • a gyökerek tápanyag-felvételi kapacitása növekszik, erőteljesebb lesz a gyökérfejlődés,
  • gyorsabbá válik a kezdeti fejlődés,
  • javul a növények fotoszintézise, vitalitása,
  • ezáltal csökken a környezeti stressz-hatások következményeinek mértéke,
  • összességében tehát nagyobb termés képződik.

 

A SAATEN-UNION az elmúlt években több hibriden és kísérleti helyszínen is tesztelte e bioaktív anyagok hatásait. A kedvező üzemi tapasztalatok alapján tovább folytatódik alkalmazásuk a SURREAL (FAO 370), a SUMBERTO (FAO 380) és a SUPERBIA (FAO 450) hibridek esetében, PRIMUS SEED® márkajelzéssel. Így minden egyes magnak lehetősége van a benne rejlő genetikai potenciált kiaknázni, ami a nagy termés és a magas jövedelem elérésének záloga.


Nagyításhoz katt a képre!

 

Blum Zoltán

ügyvezető igazgató

SAATEN-UNION Hungária Kft.

www.saaten-union.hu