MENÜ

PIONEER INNOVÁCIÓ: AZ ÚJ KUKORICA PORTFÓLIÓ MÉG MAGASABBRA TETTE A LÉCET!

Oldalszám: 69-71
2015.02.15.

A Pioneer termékportfóliójában az innováció nem pusztán egy jól hangzó marketing szlogen, hanem nagyon is kézzel fogható, a gyakorlatban megvalósuló tény. A Pioneer innovációs pillérei közül a legfontosabb az új termékportfólió: az újonnan bevezetett hibridek jelentős terméselőnyt mutatnak a saját termékfejlesztési kísérleteinkben és a NÉBIH által kivitelezett regisztrációs kísérletekben egyaránt. Az innováció további fontos része a termelők felé tett egyedülálló szolgáltatás, a Pioneer EnClass® hibrid ajánlási rendszer. Segítségével a termelők a saját területükre, a saját környezeti kihívásaikra a legjobban illeszkedő hibridet tudják választani. A Pioneer innováció azonban még itt sem áll meg. Jelentős fejlesztések történtek az információ technológia területén is. Szolgáltatásunk részét képezi az Agro-Assist alkalmazás, mely weboldalon vagy okos telefonra, táblagépre töltve hasznos segítség a gazdálkodóknak.

  • Mit jelent az innováció a termékeink tekintetében?

A magyar kukorica termesztőknek már jeleztük: egy új, minden tekintetben megújult termékportfólióval fogunk megjelenni, mely portfólió részét képező hibridek terméselőnye és kedvezőbb agronómiai tulajdonságai jelentősen hozzájárulnak, hogy partnereink még nagyobb profitot tudjanak realizálni.

A Pioneer innovációba fektetett erőfeszítéseit nagyon jól szemlélteti a következő tény:

A 2014-es NÉBIH regisztrációs kísérletekben 8 csoportba jelentettünk be Pioneer fajtajelöltet. Ebben a 8 csoportban 7 alkalommal Pioneer hibrid végzett az élen! (1. sz. ábra)

 

1. sz. ábra: Pioneer innováció a gyakorlatban: lehengerlő szereplés a NÉBIH regisztrációban!
1. sz. ábra: Pioneer innováció a gyakorlatban: lehengerlő szereplés a NÉBIH regisztrációban!

 

A P9486 nem szerepel a fenti táblázatban, mert már 2013-ban túl volt a regisztrációs kísérleteken, azonban tudni kell róla, hogy mindkét vizsgált évben első helyezett volt a FAO300-as csoportjában (2012:31-es csoport, 2013: 32-es csoport)!

 

A P9903 is az új 2015-ös ajánlatunk része, kimagasló terméseket adott a saját termékfejlesztési kísérleteinkben a

FAO300-as csoportban. A NÉBIH regisztrációban is hasonlóan az első helyen végzett a csoportjában (2. sz. ábra).

 

2. sz. ábra: P9903 a regisztrációban is megmutatta generációs terméselőnyét
2. sz. ábra: P9903 a regisztrációban is megmutatta generációs terméselőnyét

 

A P0023 a FAO400-as csoportban lett indítva. Ez a hibrid a saját FAO400-as termékfejlesztési kísérleteink legjobban termő korai 400-as kukoricája. A 2014-es hivatalos kísérletekben fej-fej mellett végzett az élen egy másik Pioneer hibriddel (3. sz. ábra).

 

3. sz. ábra
3. sz. ábra

 

A P9911 a FAO400-asok között a 42-escsoportban lett első helyezett (4. sz. ábra). Ebben semmi meglepetés nincs azok számára, akik termelték ezt a hibridet, hiszen a gazdálkodók is rekordokról számolnak be esetében. A P9911 kapcsán érdemes még megtekinteni a GOSZ-VSZT Posztregisztrációs kísérletek FAO500-as csoportját, ahol a három elvetett Pioneer hibrid megmutatta mi az az innováció (5. sz. ábra).

 

4. sz. ábra: a P9911 még a második helyezettet is 800 kg-mal túlteljesítette!
4. sz. ábra: a P9911 még a második helyezettet is 800 kg-mal túlteljesítette!

  

5. sz. ábra: P9911 a FAO500-ban is felülmúlta versenytársait
5. sz. ábra: P9911 a FAO500-ban is felülmúlta versenytársait

Válasszon új hibridjeink közül, hogy profitálhasson az új generáció adta terméselőnyökből! A helyre adaptált hibrid választásban vegye igénybe az egyedülálló Pioneer EnClass® hibrid karakterizáló rendszerünket, melynek segítségével az Ön körülményeihez legjobban illeszkedő hibrid választható ki.

 

Fábián László

Termékmenedzser

Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.