MENÜ

Az EURALIS megújult hibridválasztéka - TROPICAL DENT© az egyedülálló genetika a kukoricatermesztésben

Oldalszám: 36
Csigó György Tamás 2015.01.15.

2014 tavaszán cégünk, az Euralis Kft. a magyar piacon egy teljesen új genetikai háttérrel rendelkező kukoricahibrid családot vezetett be, Tropical Dent© néven.

Mit is jelent ez? Eddig a nemesítők az ún. európai flint (simaszemű) és az amerikai dent (lófogú) kukoricákat keresztezték egymással, hogy minél előnyösebb tulajdonságú hibrideket kapjanak. Az Euralis nemesítői továbbfejlesztették a kutatásokat. A 10 éves projekt során egy trópusi országokból származó teljesen új vonalat fedeztek fel, mely genetikai szempontból nagyon távol áll a jelenleg használatos típusoktól. Ez a Tropical Dent© család, mely nagyon jól kereszteződik az összes eddig létező csoporttal. A heterózis hatás kitűnőnek bizonyult. Az új genetikát az Euralis egyesítette a korai és késői nemesítési programjával is.

Ez az új generáció nagyobb termést, stabilitást, a különböző termőhelyi viszonyok között, és igen jó vízleadási dinamikát produkál.

2015-ben folytatjuk a hibridjeink elterjesztését, az értékesítés további növelését az alábbi Tropical Dent© szortimenttel:

ES CUBUS (FAO 300-320), ES GALLERY (FAO 340-360), ES CORTES (FAO 410-430) és az ES METHOD (FAO 420-440)

Az ES CUBUS száraz körülmények között is jó termőképességű, mely gyors vízleadással párosul. Magas növény, zöld száron érő típus. Szemes és siló: kettős hasznosítású.

Az ES GALLERY a korai szegmens legígéretesebb hibridje. Nagyon jó termőképesség és dinamikus vízleadás jellemzi. 2014-ben Hajdúböszörményben egy 66 hibrides demo sorban 13,8 t/ha eredményt ért el (6. hely), és Bihardancsházán a 39 hibrides demo kísérletben pedig 5. helyezést ért el (11,1 t/ha)!

Az ES CORTES a középérésű csoport legelején érő, kiemelkedően jó termőképességgel rendelkező hibrid, melyet a különböző termőhelyi körülmények között stabilan képes hozni, beleértve a száraz viszonyokat is! 
A többiekhez viszonyítva alacsonyabb magasságú.

Az ES METHOD szemes/siló kettős hasznosítású szintén kiemelkedő termőképességű, kimagasló vízleadással rendelkező új hibrid.

Az Euralis versenyképes kukorica kínálatában természetesen más hibridek is találhatók, melyek minden termőhelyre és minden elvárást kielégítő megoldást nyújtanak a sikeres és jövedelmező kukoricatermesztéshez.

ES SIGMA (FAO 280-300), ES FLATO (FAO 330-350), ES MOSQUITO (FAO 350-370), ES SENSOR (FAO 390-410), ES ANTONETTI (FAO 390-410), TOUAREG (FAO 410-430) és ES BLASON DUO(FAO 420-440).

Csigó György Tamás

termék-, marketingmenedzser

www.euralis.hu

Euralis logo