MENÜ

Maestro CC

Oldalszám: 2
2014.12.10.

Hat, nyolc és tizenkét sorban

  

1101_Maestro2012_7921.jpg
A Maestro CC a kisebb gazdaságok részére gyártott szemenkénti vetőgép, habár egy szezonban akár 1000–1500 ha-t is el lehet vetni vele. A műtrágyatartály térfogata 2800 l (3500 l-re bővíthető), a mikrogranulátum tartály 250 l és/vagy 350 l. A vetőmagtartályok soronként 70 l-esek.

 

1101_Maestro2012_7929.jpg
A műtrágya adagolása a Horsch adagolóval történik. Az adagoló cellás kereket egy elektromotor hajtja meg, amely a jelet a radartól kapja. Az adagolás hasonlóan történik, mint a gabonavetőgépeknél, a cellás kerekek is hasonlóak, a különbség annyi, hogy a műtrágya végett rozsdamentes acélból készülnek. A mikrogranulátum adagolása komplikáltabb. Ahány gyártó annyi féle, egyik jobban koptatja az adagoló szerkezetet, mint a másik. Ezért a Horsch egy központi tartályos, csigás adagoló mellett döntött, amely szintén rozsdamentes acélból készül és kopásálló.

2.Maestro3
A vetőgépen két ventilátort találunk. Az egyik kell a műtrágya és a mikrogranulátum kijuttatásához, a másik pedig a vákuum előállításához. A ventilátorok működhetnek közvetlenül a traktor hidraulikájáról, ha a traktor nem tud elég olajat szállítani, akkor a vetőgép saját hidraulika rendszerrel van felszerelve, ez egy olajtartályból és egy a TLT csonkra felhelyezhető szivattyúból áll.

A vetőgépet igény szerint még dupla mikrós egységgel is szerelhetjük, ezt azon termelők részére, akik a műtrágya mellett még starter mikro műtrágyát is szórnak, és a talajfertőtlenítő nélkül sem tudnak kukoricát termeszteni.

2.Maestro4
A Maestro csoroszlya nyomását hidraulikusan állítjuk, így nagyon könnyen tudunk különböző talajállapotokra reagálni, akár egy parcellán belül is. A monitoron akár vetés közben csak beírjuk, hogy mekkora nyomással akarunk dolgozni és már meg is változott a csoroszlya nyomása.

  

2.Maestro5
A Maestro alkalmas kukorica, napraforgó, szója, cirok, cukorrépa és repce vetésére. A 75 vagy 76,2 cm mellett lehetséges a 45–50 cm sortávolság is. Egyre többen próbálkoznak a gyér soros repcevetéssel/termesztéssel, és jó eredmények is születnek, de a napraforgót is el lehet vetni akár cukorrépa sortávra, természetesen a betakarításhoz egy sor független asztalra lesz szükségünk.

A Maestrót rendelje meg már most és éljen az előrendelési kedvezményekkel!