MENÜ

ÉRTÉKET TEREMTÜNK A NÖVÉNYTERMESZTÉSBEN

Oldalszám: 93
2014.12.12.

A jelenleg kizárólag az Agrova Kft. által forgalmazott Phylazonit baktériumtrágya eredete 1978-ra nyúlik vissza. Ebben az évben magyar mikrobiológusok és agrár szakemberek, kifejlesztették a Phylazonitot, mivel már akkor felfigyeltek a talajban élő baktériumok fontosságára.

93.agrova

93.agrova2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cégünk két vezetője, Vajda Sándor és Vajda Péter 1996-ban az akkori tulajdonos, Phylaxia Pharma Zrt. által tartott tájékoztató alkalmával találkoztak a Phylazonit talajoltóanyaggal.

Agrárvégzettségűek lévén nagy fantáziát láttak a termékben, ám ekkor még csak a hatásmechanizmust ismerhették meg. Ez a tudás arra a felismerésre vezette őket, hogy hosszú távon kezdjenek foglalkozni a Phylazonittal.

Még ebben az évben megkezdték az értékesítését is, először Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismerősökön, személyes kapcsolatokon keresztül.

2006-ban aztán sikerült megvásárolni a terméket a Phylaxia Pharma Zrt.-től. Ettől az évtől kezdve a Phylazonitot Szegeden a Corax-Bioner Zrt. gyártja, a forgalmazás pedig az Agrova Kft. kizárólagos joga.  Későbbi újításaink keretében 2009-ben a Szabolcs megyei Beszterec településen új üzemegység létesült a talajoltó anyag gyártására.

Így már két, egymástól viszonylag távoli ponton gyártják a Phylazonitot. Ez lehetővé teszi, hogy az ország bármely szegletéből érkező megrendelés esetén 1 napon belül ki tudjuk szolgálni partnereinket.

Magas fokú stabilitást jelent számunkra a termék minősége, megbízhatósága. Ezt a gyárainkban tevékenykedő mikrobiológusoknak köszönhetjük. Ők megfelelő gyakorlattal, komoly laboratóriumi és szakmai háttérrel korszerűsítik a már piacon lévő terméket, hogy az még hatékonyabb legyen. Ezzel párhuzamosan kifejlesztés alatt állnak olyan készítmények, melyeket a közönség a későbbiekben ismerhet meg és kezdhet használni.

A hatékony ügyintézést szolgálja a 2010-ben kiépült és az azóta is működő országos tanácsadói hálózatunk. E kapcsolatrendszer keretében a termelőket direkt megkeresés útján érjük el, így a gondolkodásmódunkat is továbbítani tudjuk feléjük. Ez jelentős mértékben segíti őket abban, hogy a Phylazonit használatával a maximumot hozzák ki a földjükből. E közvetlen kapcsolat útján tanácsadóink megfelelő színvonalú szakmai segítséget tudnak nyújtani partnereinknek, akik biztonságosabb, nagyobb hozamú termést érnek el.

Büszkeséggel tölt el minket, és a cég megfelelő üzleti magabiztosságát mutatja, hogy többek között a hernádkércsi Mezőgazdasági- Ipari- Kereskedelmi Szövetkezet is partnereink között van. Kovács Józseffel, a Szövetkezet növénytermesztési vezetőjével idén állapítottuk meg, hogy üzleti kapcsolatunk hivatalosan is nagykorúvá érett.

Így létrejött a ma is eredményesen működő, családi vállalkozás alapjain álló Agrova Kft. Célunk a talaj szakértőjévé válni.

Küldetésünknek tartjuk, hogy értéket teremtsünk a mezőgazdasági növénytermesztésben, és ezzel egyidejűleg bemutassuk a tudatos, talajközpontú gondolkodás, gazdálkodás valós eredményeit. 

 93.agrova3

 agrova