MENÜ

Nagyobb terméshozam, védve a természetet

Oldalszám: 19
2014.11.05.

A mezőgazdasági termelés eredményessége és hatékonysága megköveteli az újítások alkalmazását. Az innovatív formulációval rendelkező és nagy hatású hatóanyagot tartalmazó N-Lock készítmény a magas termést a hatékonysággal párosítja.

N-Lock™ egy nitrogénstabilizátor, amely a hígtrágya, szervestrágya, folyékony műtrágya (pl. Nitrosol), karbamid kijuttatásakor optimális terméspotenciált és kevesebb nitrogénveszteséget eredményez. Ezáltal az N-Lock különösen a nagy nitrogénigényű növényi kultúráknak biztosít optimális nitrogénfelhasználást.

A modern formulációjú készítmény egyszerűen alkalmazható és hosszú hatástartammal rendelkezik.

Az N-Lock készítményben lévő Nitrapyrin hatóanyagot mikrokapszulák tartalmazzák. A hatóanyag a mikrokapszulákból diffúzió segítségével fokozatosan szabadul ki. Ez a folyamat biztosítja a hosszú hatástartamot (a talaj hőmérsékletétől és nedvességétől függően néhány héttől több hónapig) és a rugalmas felhasználást.

 

AZ N-LOCK ELŐNYEI

• A hatékony nitrogénfelhasználás által biztosítja az optimális terméshozamot

• Kevesebb nitrogénveszteség

• Nagyobb rugalmasság a hígtrágya, szerves trágya, folyékony műtrágya (pl. Nitrosol), karbamid és a fermentációs maradék kijuttatásakor

• Egyszerű felhasználás és hosszú hatástartam

 

A megfelelő nitrogénellátottság hozzájárul a növények kiegyensúlyozott fejlődéséhez, így azok ellenállóbbak lesznek a betegségekkel és a környezeti hatásokkal szemben, elősegítve a magasabb terméshozamot és a jobb minőségű termést.

A termelőknek egyre inkább figyelembe kell venniük gazdálkodásuk során azokat külső tényezőket, mint a nitrogén tartalmú műtrágyák költségeinek emelkedése, vagy a nitrogén-kimosódással, és az üvegházhatású gázok keletkezésével járó környezeti terhelés.

 

19.DOW 1.

 

GABONAFÉLÉK

Az N-Lock használata a kora tavaszi fejtrágyázás során megakadályozza a növények túlzottan gyors nitrogénfelvételét, a megdőlésre hajlamos (‚túlnyúlt”) gabonaállomány kialakulását.

 

KUKORICA

A kukoricának viszonylag későn van szüksége nitrogénre: csak a június/júliusi intenzív növekedési szakaszban igényel nagyobb mennyiséget. Az N-Lock biztosítja, hogy a nit rogén a szükség szerinti adagban álljon rendelkezésre, és a lelassított nitrifi káció révén ‚késleltetett trágyahatást” eredményez.

 19.Dow 2

 

 Dow_AgroSciences_logo

 

 dow