MENÜ

Maestro- A Horsch szemenkénti vetőgépe

Oldalszám: 2
2014.11.04.

 

2.1. Horsch
A tavaszi optimális időben való vetés egyre fontosabb lett a gazdák számára. Találunk olyan talajokat is, ahol az optimális idő néhány napra korlátozódik (perctalajok), így a nagyobb területeket rövid idő alatt kell bevetni. Ezekre a helyzetekre is megoldást nyújt a Horsch Maestro pneumatikus szemenkénti vetőgép. 

A Maestro nagy sebességgel képes pontosan lehelyezni a vetőmagot, és ez nemcsak a tőtávolságra, hanem a mélységtartásra is jellemző.

 

A vetőtárcsák kifele nútoltak, így a vetőmag mindig ugyanazon a ponton kerül az ejtőcsőbe, ez azt eredményezi, hogy keveset ütközik az ejtőcső falával, így pontos a tőtávolság. A vetőmagot, amint kikerül az ejtőcsőből, egy fogó kerék fixálja a talajban. Ez a fogókerék szükséges a nagy sebességű vetésnél, azonban ha nem optimális, igen nedves talajállapotok között dolgozunk, akkor fel is szedheti a vetőmagot. Azért, hogy ebben az állapotban is tovább dolgozhassunk a Maestro vetőgépben a fogó kereket ki lehet venni, és kisebb sebességgel, de tovább tudunk vetni.

 

2.2.horsch

2.3. Horsch
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Maestro a kisebb termelők és nagyobb gazdaságok számára egyaránt elérhető, mivel 6–8–12–16–18 (50 cm) –24–36 (50 cm) soros változatokban kerül gyártásba. Amiben különbözik, hogy már a 6 soros változatnál akár 3500 l-es tartállyal szerelhető, és akár kétféle mikrogranulátum is egyszerre kiadagolható. A nagy térfogatú tartályok előnye, hogy nagymértékben lecsökken a tankolások száma, ezáltal a nem termelékeny idő is. A műtrágyatartályba több mint 3 t műtrágyát tudunk tankolni, a mikrogranulátum tartályok térfogata 250 l + 350 l, így a talajfertőtlenítőt és a mikro starter műtrágyát is egy menetben ki tudjuk juttatni. A mikrogranulátum a nyitott vetőbarázdába, közvetlenül a mag mellé kerül, így biztosított a maximális hatékonyság. Egyszeri tankolással annak függvényében, hogy melyik anyagból mennyit juttatunk ki, 15–25 ha teljesíthető. A 12 soros 
Maestro 12 SW-nek 7000 l-es központi műtrágyatartálya, 2000 l-es vetőmagtartálya és igény szerint 2x 350 l-es mikrogranulátum tartállyal szerelhetjük, így az egy tankolással elvetett terület 30–70 ha is lehet.

A Maestro megbízható, biztos társ a precíz szemenkénti vetésnél.