MENÜ

A Dairymaster Magyarországon

Oldalszám: 81
2014.10.07.

Mind a kizárólagos forgalmazó Készenlét Zrt., mind a magyarországi tejtermelő tehenészetek életében egy új mérföldkőhöz érkeztünk. A Vasi Agro-Pannónia Kft. sorokpolányi tejtermelő tehenészetében beépítésre került egy Dairymaster Swiftflo Duoble Up 2x10 állásos, halszálkás elrendezésű, felső tejvezetékes fejőberendezés, melyet 2014. augusztus 15-én adtak át ünnepélyesen Szépe Ferenc főosztályvezető úr jelenlétében.

  

Dairymaster Swiftflo Duoble 2*10
Dairymaster Swiftflo Duoble 2*10

 

A technológia szerelése 2014. július 21-én kezdődött és 4 nap alatt befejeződött. Ezt úgy gondoljuk, joggal nevezhetjük elismerésre méltó teljesítménynek. A fejőberendezést gyártó Dairymaster nem csak a kiváló készülék gyártásából, de annak logisztikailag tökéletesen kivitelezett beszereléséből is jelesre vizsgázott.

Ilyen, szinte komplett egység pl. a Vacutech állványra szerelt frekvenciaváltós vákuumszivattyú, a rendkívül erős, de villámgyorsan felépíthető állásszerkezet, a laikusok számára is könnyen áttekinthető elektronika és vezérlés, melyek ezt az ütemet lehetővé tették.

  

Dairymaster fejőház átadása
Dairymaster fejőház átadása

 

A Sorokpolányba beépített berendezés egyedi azonosítóval (fülbe helyezett transponder) és a világon jelenleg leghatékonyabb ivarzásfigyelő rendszerrel van felszerelve. 
A be- és kijárati kapukat külön kompresszor működteti, melyek a fejőaknából több helyről könnyedén vezérelhetőek. A fejőházban dolgozók és a telepvezetés munkáját egy három utas válogató kapu is segíti. A kehelygumik formáját, anyagának kialakítását, a pulzációt és vákuumszabályozást egy rendkívül szigorú szempontokat szem előtt tartó, biológiai sajátosságokra épülő technológiai kutatás előzte meg.

  

Szépe Ferenc FM főosztályvezető úr és Farkas Károly a Készenlét Zrt. igazgatóságának elnöke az átadáson
Szépe Ferenc FM főosztályvezető úr és Farkas Károly a Készenlét Zrt. igazgatóságának elnöke az átadáson

 

Ennek köszönhetően született meg a világ élvonalába tartózó Dairymaster fejőberendezés.