MENÜ

Megoldás a legnehezebb körülményekre: Tiger MT

Oldalszám: 2
2014.10.02.

Tiger MT_1@
A
Tiger MT
egy nehéz rövidtárcsa és egy kultivátor kombinációja. 
A nagy, 68 cm átmérőjű csipkés tárcsalevelek aprítják és bekeverik a növényi maradványokat, legyen az ledőlt állomány, vagy gyengébb minőségben szecskázott kukoricaszár. A lazító kapák egészen 35 cm mélységig dolgozhatnak, így a tárcsatalp betegség sem alakul ki, és nehéz talajok esetében a tárcsát behúzzák a talajba. Kitűnő munkaminőség érhető el vele kukoricatarlón, vagy akár kaszáló feltörésben (lucerna), vagy zöldtrágya bedolgozásában.

 

Tiger MT_2@
A
TerraGrip
kapatartók 800 kg kioldási erővel tartják a kapákat a talajban, így biztosított a mélyműveléshez is a beállított mélység hosszas megtartása, de ha tényleges ellenállásba ütközik a kapa, akkor képes 30 cm magasságba is kiemelkedni az akadály elől. A tárcsás rendszer hidraulikus biztosítással van ellátva, és a mélység állítása is a munkahengereken történik, gyorsan és egyszerűen az alu távtartók segítségével.

 

2.old.Joker1
A munkagép gumikerekes
hengere egyben járószerkezet is, és ezenfelül még kiegészítő hengerekkel láthatjuk el, ilyenek a három pontra szerelt SD mélynyomó henger, vagy egy dupla RollFlex vagy RollPack hengerek, valamint az Optipack SD vontatott henger. Azonban ha igen nedves talajon dolgozunk, ahol és úgy ítéljük meg, hogy nem kell a vashenger, akkor nagyon gyorsan és könnyedén le tudjuk akasztani azt. Az őszi alapművelés során tavaszi kultúrák elé általában nem is 2.old. Joker 2
szokták a pluszhengert használni, azért hogy a téli csapadék még könnyebben behatolhasson a talajba. Tavaszra kijönnek a gyomok és az árvakelés, mű-
trágyaszórás után, egy Joker rövidtárcsával egy menetben a magágykészítéssel ezt ki is tudjuk venni, így kevesebb nedvességet veszítünk a talajból. Ha netán szárítani kell a talajt, akkor a magágykészítés és vetés között több időt hagyunk, de a technológiai folyamat nem változik. 

A Tiger MT nagyon univerzális tárcsás kultivátor, alkalmazható tarlóhántásra, őszi magágykészítésre, alapművelésre és másodvetések magágykészítésére is. A Tiger MT tulajdonosok egy igazán univerzális kultivátor tulajdonosai.