MENÜ

Gép-Mix – a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával – 2014 augusztus

Oldalszám:
2014.08.07.

Beviharzott a döntőbe a Massey Ferguson

DEUTZ-FAHR 6180: üzemanyag takarékosságban a csúcson

NOVOCAT S12 – egy üzemanyag takarékos és nagy teljesítményű gép

Új létesítményt nyitott a Lemken Kínában

Pink traktor szenvedéllyel

  

Beviharzott a döntőbe a Massey Ferguson

A hatalmas, 400 LE teljesítménnyel bíró MF 8737 – a Massey Ferguson legnagyobb valaha gyártott traktora – beviharzott az ÉV Traktora megmérettetés döntőjébe.

 MF

Egy sor lenyűgöző tulajdonsággal együtt, melyek igazi értéket jelentenek a felhasználónak az MF 8737 kiválóan teljesített az előző fordulókban. A végső döntés egy nemzetközi tagokból áll zsűri hozza meg. Az Év traktora cím idén novemberben, a Bolognában megrendezésre kerülő EIMA kiállításon kerül kiosztásra.

„Célunk, hogy nyerjünk! – mondja Campbell Scott, a Massey Ferguson értékesítési és termékfejlesztési igazgató.” Ez a legerősebb gépünk és e teljesítménykategóriát tekintve minden benne is van. Most azzal vagyunk elfoglalva, hogy a gépet üzemi körülmények közt is kipróbáljuk, teszteljük.”

  

  

DEUTZ-FAHR 6180: üzemanyag takarékosságban a csúcson

A DEUTZ-FAHR új 6-os szériás traktora a legtakarékosabbnak bizonyult a DLG Profi-PowerMix mérésén, ami hivatalosan is bizonyítja, hogy kategóriájában a legjobb. A 6180 típusjelű traktort egy SCR technológiával ellátott DEUTZ TCD 6.1 L06 4V motorral szerelték, ami teljesíti a Tier 4i emissziós követelményeket

A PowerMix tesztre a nemzetközileg akkreditált DLG teszt központban került sor Németországban, Gross-Umstadt városában.  A próbatételt úgy alakították ki, hogy az az üzemanyag-felhasználás szempontjából a valóságot tükrözze. Az eredményeket a Profi magazin egy külön cikkben is tárgyalja, amelyből kiderül, hogy kategóriájában e traktor bír a legjobb eredményekkel: a 266 g/kWh fajlagos üzemanyagfogyasztása átlagosan 10%-kal alacsonyabb, mint a többi vizsgált traktoré (2014. március).

 

 

NOVOCAT S12 – egy üzemanyag takarékos és nagy teljesítményű gép

 

NOVACAT_S12_Valtra-6433_big

 

Új mércét állít fel a teljesítményben és hatékonyságban a Pöttinger cég, a NOVOCAT S12 kasza kombinációval. A 11,2 m munkaszélességgel és a csak 160 LE teljesítmény szükséglettel egy igazi üzemanyag takarékos kasza kombinációról beszélhetünk. A piacon található legnagyobb függesztett kaszaként 14 ha/h (+ 25%) teljesítménnyel és csak 2 l/ha (-25%) gázolaj felhasználással bír.

 A tökéletes talajkövetést a felfüggesztés teszi lehetővé, ami szabad mozgást enged +/- 22 fokban. 

Ugyanakkor, fokozatmentesen állítható hidraulikus tehermentesítés optimális talajnyomást biztosít a teljes munkaszélességben.

 A kettős működésű hidraulika csatlakozóval az eszköz működtetése kényelmes és egyszerű. A kasza egy kapcsoló segítségével összecsukható, szállítási helyzetbe hozható.

 

 

Új létesítményt nyitott a Lemken Kínában

Kína, a világ legnagyobb gazdaságával, 1,4 milliárd lakosával és a legnépesebb társadalommal bíró nemzet, így az egyik legdinamikusabban növekvő piac a mezőgazdasági gépesítési szektorban. Felismerve a mezőgazdasági hozam növelésének szükségességét hatékony gépek alkalmazásával, a kínai állam által kiadott támogatás megfelelő ösztönzést jelentett a Lemkennek egy kínai üzembe való befektetéshez. A Qingdao városában található összeszerelő egység hivatalos megnyitójára június 18-án egy ünnepség keretén belül került sor.

 

Lemken
Lemken2

 

1995 óta folytat gazdasági tevékenységét a német gyártó a kínai piacon. Kezdetekben helyi vállalkozásokkal közösen, majd 2009-től saját forgalmazóval. Végül 2012-ben döntöttek egy saját üzem építése mellett, felbátorodva az állam által kiadott beruházási támogatáson, amelynek köszönhetően a kínai gazdák helyben gyártott eszközökkel modernizálhatják gépparkjukat.  Több mint 9 millió Eurót invesztált a Kína kelet partján található qingdaoi gyárban a német vállalat.

 

Néhány adat az új egységről:

-          Összterület: 6500 m2 , ami magában foglalja a gyártó csarnokokat, közigazgatási szárnyat és a bemutatótermet.

-          Foglalkoztatottak száma (gyártás, értékesítés, adminisztráció): 36 fő

-          Profil: kultivátorok, kompakt tárcsák, függesztett ekék gyártása.

 

 

Pink traktor szenvedéllyel

A Valtra cég Unlimited Studiója (egyedi gyártási lehetőségeket kínáló dizájn stúdió) egy a „szenvedélyt” jelző traktort készített, amely a finn fiatal gazdák, az MTK (Mezőgazdasági Termelők és Erdőtulajdonosok Központi Egyesülete) szervezetének témája a 2014-es évben.

PinkLady900

 

E témát tükrözi a traktor külső és belső megjelenése, ami a Pink Cat, azaz a rózsaszín macska nevet kapta. Az erőgépben megjelenő opciók és tulajdonságok a fiatal gazdák és a Valtra Unlimited Stúdió képviselőinek közös tervei alapján kerültek be.                                                                                                                                               

Az erőgép egy négyhengeres, fokozat nélküli váltóval szerelt Valtra N163 Direct. A specifikációk magukba foglalják a pink fényezést, a piros bőrkárpitot, a króm fényszóró borítást, a króm kipufogót, a króm tető és orr rácsot, a tetőre szerelt kürtöket, a LED munkalámpákat, alkohol szondával ellátott indításgátlót, egy csúcskategóriás audió és DVD lejátszót, a rozsdamentes acélból készült tükröt a kabinban, valamint iPad és Auto-Guide előkészítést. Az erőgép 171 LE-vel, 700 Nm nyomatékkal és 160 liter/perc szállítási sebességgel működő hidraulika rendszerrel bír.

 

 

Olvasta már?

     ·  MF 8700 – bemutatkoznak munka közben is a nagykategÓRIÁS vadonatúj vezérgépek!

     · Aratás után már is nyakunkon van a tarlóhántás és a talajlazítás munkájának ideje

    ·  Hazánkban nyílt meg a GSI első európai gyára

   ·  Az Invest bemutatja MAXXUM CVX HATÉKONY TELJESÍTMÉNY FOKOZATMENTES VÁLTÓVAL