MENÜ

Arysta, a biostimulátor készítmények piacának meghatározó szereplője

Oldalszám: 60
Somos Ferenc 2014.07.02.

Világszerte tapasztalható tendencia a biostimulátor készítmények robbanásszerűen növekvő felhasználása. Ennek számos oka van, a termés minőségének és mennyiségének javításától kezdve, a környezet vegyszerterhelésének mérséklésén át, a mind egészségesebb élelmiszerek iránt világszerte növekvő igény kielégítéséig. 

Ezt a tendenciát ismerte fel az Arysta LifeScience Corporation, amikor az elmúlt években biostiumulátor kínálatának gyors ütemű bővítésébe kezdett. A folyamat részeként ebben az évben megvásárolta a Goemar Laboratories S.A.S. francia vállalatot, amely európai és világszinten is élen jár a tengeri algából készült biostimulátor készítmények fejlesztésében és gyártásában. Innovatív szemléletének köszönhetően ma már több, szabadalmi oltalom alatt álló technológiával is rendelkezik, így pl. a Physio Activator és a Natural Protect technológiákkal, amelyekben komoly potenciál rejlik a mezőgazdaság számára.

Az Arysta LifeScience Corporation – széles körű biostimulátor kínálattal a háta mögött – meghirdette az InPlus programot. A program célkitűzése, hogy pontosítsa és bemutassa mindazokat a hatásokat és előnyöket, amelyek a programban szereplő készítmények felhasználásában rejlenek mind a növények, mind a felhasználók számára. 

60.1.inplus

Ehhez a világméretű programhoz csatlakozik az Arysta LifeScience Magyarország Kft. is. Kínálatunkban régóta megtalálhatóak már a fenti termékkörbe tartozó készítmények. 
A jól ismert Atonik az első biostimulátor volt Magyarországon, így elmondhatjuk, hogy évtizedes tapasztalatokkal rendelkezünk e téren. Az anyavállalat – fentiekben részletezett – stratégiai döntését követően arra számítunk, hogy termékkínálatunkban gyors ütemben fog bővülni a biostimulátor készítmények aránya. Bízunk abban, hogy ebben a bővülő kínálatban mindenki meg fogja találni azt a terméket, szakmai megoldást, amely lehetővé teszi majd számára a termelés színvonalának emelését, egy magasabb gazdasági eredmény elérését.

 

60.2.Physio
A Physio Activator technológiával rendelkező készítmények a növények tápanyagforgalmának befolyásolásával, 
a virágzat és a terméskezdemény differenciálódásának elősegítésével a termés mennyiségére, és minőségére egyaránt hatással vannak. A csoport Magyarországon is ismert tagjai a Goemar BM 86, a Multoleo vagy a Forthial.

 

Impression_Logos_Natural_Protect:Impression_Logos_Natural_Protec
A Natural Protect technológiát képviselő termékek újszerű biológiai megoldásokat vonultatnak fel. Ezek lényege, hogy erősítik a növények kórokozókkal szembeni természetes ellenálló képességét, így mérsékelt növényvédő szer felhasználás mellett is eredményes védelmet nyújtanak. Ennek a termékcsoportnak jelenleg még nincsenek Magyarországon engedélyezett képviselői.

 

 

 

Somos Ferenc

Arysta Magyarország Kft.