Szakfolyóirat > 2014/07 > Állategészségügy Élelmiszer Termelés farm
A pulykatartás higiéniája a másik oldalról
Nyáron a mezőgazdaságban dolgozók életében az aratás a legfontosabb feladat. Hosszú évekre visszamenő tapasztalataink szerint ilyenkor a higiénia ismét a „majd beszéljünk róla” kategóriába sorolódik. Ezt az „uborkaszezont” szeretném feldobni egy az eddigi szakmai cikkektől eltérő megoldással: riportot készítettem egy volt kollégával, aki kereskedőből és higiéniai valamint kártevőirtási szakemberből váltott és kiment a termelésbe. Kiss Barnabás, a Hat-Agro Kft. korábbi kereskedelmi igazgatója az elmúlt év ősze óta a Táp Kft. és Kövesi Kft. pulykahizlaló telepein végzi munkáját. Találkozásunkkor sok kérdés merült fel bennem, de leginkább arra voltam kíváncsi, hogy hogyan lehet átmenteni 15 éves kereskedelmi tapasztalat során felgyülemlett szakmai tudást a pulykatenyésztésbe.