MENÜ

Kisújszállásra került az ezredik JYMPA altalajlazító

Oldalszám: 83
2014.06.05.

Minden forgalmazót büszkén tölt el, ha egy tőle vásárolt munkagépet adhat át új gazdájának. Ez a büszkeség tovább fokozódhat, ha az átadott gép egy kivételesen magas darabszámmal párosul. Május 20-án Kisújszálláson adta át az ezredik JYMPA altalajlazítót új tulajdonosának a Szegána Kft.

1999 óta állnak a Szegána Kft. forgalmazásában a spanyol GRUPO JYMPA termékei, és ez idő alatt saját kategóriájukban piacvezetővé váltak. A kisújszállási Bézi László választásának fő szempontjai az alacsony teljesítményigény és a megfelelő minőségű munka voltak. 
Az eredmény magáért beszél, a gazdaságba egy JYMPA 5-7E altalajlazító érkezett. A munkagépet egy 160 LE teljesítményű McCormick fogja üzemeltetni, ám az első éles bevetésre még várni kell, ugyanis a kalászosok betakarítását követően fog először munkába állni.

Bézi László mintegy 250 hektáron végez szántóföldi növénytermesztést. Területei nagy részét kukorica teszi ki, de a kultúrák között olyan növények is megtalálhatók, mint napraforgó, őszi búza és repce. Gépparkját e területnagysághoz alakította ki, így a meglévő 5 db erőgép mellett megtalálhatók ekék, tárcsa, magágykészítő gép, vetőgép és az altalajlazító.

Ez utóbbi 10 éve látja el a neki kijelölt szerepet a gazdaságban. Mondhatni kiszolgálta idejét, megérett a cserére. A most beszerzett munkaeszköz jellemzője, hogy robusztus felépítése ellenére könnyen vontatható. Elöl összesen 5 ívelt kés található, amelyek V elrendezést kaptak. Ezek együttesen járulnak hozzá a könnyű talajba hatoláshoz, valamint az eltömődésmentes munkához. További előnye a gépnek, hogy a jó munkát alacsony üzemanyag-felhasználás mellett produkálja.
A munkagép hátsó szekcióján egy dupla hengersor található, amely gondoskodik a rögök megfelelő elmunkálásáról.

A jubileumi gépátadáson Nagy Miklós, a 
Szegána Kft. tulajdonos-ügyvezetője mellett tiszteletét tette a spanyol gyártó részéről José María Pradas, a JYMPA cégvezetője, valamint Marta Pradas exportmendzser és Marcel Pradas technikai igazgató. Köszönetüket fejezték ki a hazai forgalmazónak állhatatos munkájáért és eredményeiért, valamint Bézi Lászlónak töretlen bizalmáért. 

Marcel Pradas, José María Pradas, Nagy Miklós, Bézi László, Marta Pradas
Marcel Pradas, José María Pradas, Nagy Miklós, Bézi László, Marta Pradas