MENÜ

Aktuális

Szakfolyóirat > 2014/06 > Aktuális Támogatás Föld Termelő

A szaktanácsadó válaszol Júniusban

Az EURO-ECO Csoport tagjaként működő UNIVER-PENTA Kft. névjegyzéki szaktanácsadói, munkatársai országszerte nap mint nap találkoznak olyan kérdésekkel, amelyek más gazdálkodókat is érinthetnek. Lapunkban rendszeresen megosztják olvasóinkkal a fontosnak vélt kérdésekre adott válaszaikat.

Szakfolyóirat > 2014/06 > Aktuális Támogatás Adó törvény

Adóügy Júniusban

A személyi jövedelemadó törvény módosításaiFontosabb társadalombiztosítási járulék törvény módosításokA gazdasági társaságokról szóló törvény változása2014. évtől érvényes minimálbér

Szakfolyóirat > 2014/06 > Aktuális Támogatás Szerződés rendelet

Aktuális támogatások Júniusban

A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő támogatás, valamint az anyatehén tartás támogatás igénylése mellett a mezőgazdasági tevékenységet végző gazdálkodóknak nem szabad elfelejteniük az ez évi agrárkamarai tagdíj befizetésének határidejét, amely 2014. év július 7.

Szakfolyóirat > 2014/06 > Aktuális termés gabona Export

Gabonapiac Júniusban

Az USDA májusi jelentésében, amely egyben az első az új szezon terméskilátásaira vonatkozóan, a globális búzatermést 697 millió tonnára becsüli, ami csupán 17 millió tonnával marad el az előző év rekordtermésétől.

Szakfolyóirat > 2014/06 > Aktuális Gép CLAAS Deutz-Fahr

Gép-Mix – a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával – 2014 június

- A klímarendszer tisztításának és karbantartásának fontossága - Az Amazonen-Werke átlépte az 500 millió eurós határt - Challenger, avagy 28 év a gumihevederes technológia élén - CLAAS TRAKTORON BALLAGTAK A VÉN DIÁKOK - Kiegészíti az 5-ös szériát a Deutz-Fahr - Újdonság: EUROCAT 272 és 312 dobos kasza

Szakfolyóirat > 2014/06 > Aktuális Támogatás gazdák jog

Jogi tudnivalók Júniusban

2014. május 15. napján lejárt a fiatal gazdák számára megnyitott újabb pályázati lehetőség. Az elkövetkezendő hónapokban ki fog derülni, hogy a kérelmezők közül kinek a kérelme haladja meg azt a ponthatárt, ami felett nyertes pályázattal fog rendelkezni. Azonban nem elég a támogatást elnyerni, azt szabályszerűen fel kell használni és az előírásoknak eleget tenni. Mivel az elmúlt években számos olyan üggyel találkoztam, ahol a nyertes kérelmezőktől a támogatás egésze vagy egy része vissza lett követelve a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) által, így ismertetni szeretném, hogy a jelenleg hatályos jogszabály szerint, milyen elvárásoknak kell eleget tenni.