MENÜ

Hol használják a Terrano FM-et?

Oldalszám: 57
2014.05.06.

Terrano FM – leguniverzálisabb Horsch szántóföldi kultivátor

A többéves és töretlen nagy sikernek örvendő Terrano FX mellé a Horsch megalkotta a Terrano FM szántóföldi kultivátort. Ez a gép magába foglalja az FX és FG kultivátorok előnyeit.

Melyek ezek az előnyök?

57.1 terrano
Első ránézésre egy igen robusztus kultivátort látunk. A négygerendelyes kapaelosztás még nagyobb átömlő keresztmetszetet biztosít, 25–28 cm-es kapahúzás intenzív talajműveléssel párosul. A járószerkezet bekerült a munkagépbe, ezzel is lecsökkentve a táblavégi fordulási kör sugarát. A beépített futómű másik előnye, hogy a munkagépet henger nélkül is lehet használni. Henger nélkül az őszi alapművelésben, tavaszi kultúrák elé szokták használni a Terrano FM kultivá-
tort, azért, hogy tavasszal a talajfelszín laza maradjon. A talajrögök a téli csapadék és fagy hatására szétomlanak, és tavasszal elég csak a magágynyitást vetés előtt végezni. A henger nélküli működés közben a mélység állítása a futómű kerekein és a mellső támasztó kerekeken történik.

57.2 terrano
A Terrano FM kultivátorral a tarlóhántástól a magágykészítésig mindegyik munkamenetet kitűnő minőségben tudjuk végezni. Az őszi mag-
ágykészítésben a Partner HT 2800 l-es osztott tartállyal kapcsolva mű-
trágya kijuttatására is alkalmas. A műtrágyát sekélyre és mélyre egészen a művelési mélységig tudja adagolni. Kísérletek bizonyítják, hogy az így kijuttatott műtrágya jobban hasznosul. Ha összehasonlítjuk, hogy ugyanazt a mennyiségű műtrágyát műtrágyaszóróval juttatjuk ki és a Terrano FM-mel bedolgozzuk vagy egy menetben a Terrano FM-mel juttatjuk ki, akkor azt látjuk, hogy azon a parcellán, ahol a műtrágyát a talajműveléssel egy menetben juttattuk a talajba, ott nagyobb termést értünk el. 
A Partner HT előnye, hogy osztott a tartálya és így akár saját magunk is elő tudjuk állítani a nekünk megfelelő műtrágyakeveréket. Így a kijuttatott műtrágya mennyiségét és árát is tudjuk optimalizálni.

Azon termelők, akik költséghatékonyan, de jó minőségben művelik földjeiket, a Terrano FM kultivátort választják.