MENÜ

DEKALB Clearfield® csúcshibridek: A titok a nemesítési rendszerben VAN

Oldalszám: 1
2014.04.08.

A Clearfield® gyomirtási rendszer jövőbeni térhódítása az utóbbi két év lendülete alapján minden korábbi elképzelést felülmúlhat. 2012-ben 5 ezer, 2013-ban pedig már 18 ezer hektáron vetettek Clearfield® repcét az országban. A vetésterület egy év alatt háromszorosára nőtt, és ez várhatóan a következő vetési időszakban duplázódni fog! 

Egyik alappillér: a Clearfield® gyomirtási technológia.

A Cleratop® által hatékony és egyszerű gyomirtás, amely a repce nyolc leveles koráig a gyomok legérzékenyebb stádiumához igazítva bármikor elvégezhető.

Másik alappillér: az egyedülálló nemesítési rendszer, mely során ellentétben más nemesítő házakkal, nem a hagyományos hibrideket próbáljuk imidazolin rezisztensé tenni, hanem a legkiválóbb rezisztens vonalak keresztezésével új, nagy teljesítményű DEKALB CL hibrideket állítunk elő.

clearfield1

                                                                                                                                       

A fajta-összehasonlító kísérletek eredményeiből is egyértelműen látszik a DEKALB CL repcék előnye a többi nemesítő ház Clearfield® hibridjeivel szemben. Ezekből a kísérleti eredményekből az is kitűnik, hogy a DK Imido CL, a DK Imminent CL mellett következő évek fajtajelöltjei is átlagon felüli teljesítményt nyújtottak, ami jól mutatja a DEKALB nemesítés potenciálját.

 clearfield2

Szintén a remek genetikai háttérnek köszönhető, hogy a DEKALB CL hibridjei nemcsak más nemesítő házak hibridjeivel szemben rendkívül eredményesek, hanem bizony a hagyományos DEKALB hibrideknél is képesek többet teremni.

Próbálja ki Ön is a DEKALB CL hibrideket, és a Clearfield® gyomirtási rendszert, szaktanácsért forduljon bizalommal DEKALB képviselőjéhez!

Nagyításhoz katt a képre!
Nagyításhoz katt a képre!

 

1 dekalb logo