MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr talaj Spirit talajfertőtlenítő

A kukorica gyomirtása klórpirifosz hatóanyagú talajfertőtlenítő szer használata után

Közismert, hogy több, zömében szulfonil-karbamid típusú kukorica gyomirtó szer engedélyokiratában szerepel a tiltás, hogy „szerves foszforsav-észter típusú rovarölő szerrel talajfertőtlenített területeken nem használható”. 
Ez az igen tágan fogalmazó, egy egész hatóanyagcsoportot megnevező korlátozás még a Thimet 10 G (forát) és a Counter 5 G (terbufosz) időszakából származik. 

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr Kukorica Vetés IKR Agrár

Akár nyolcszor több hatóanyag azonos hektárköltség mellett?

Megkaphatom azonos hektárköltséggel a mikrogranulált starter műtrágyák hatóanyag-tartalmának akár nyolcszorosát?
Igen! Nem véletlenül lett a CORN STARTER piaci bevezetésének évében azonnal a legnagyobb mennyiségben eladott starter műtrágya összetétel Magyarországon. A „versenytárs” termékek hatóanyagtartalmával összehasonlítva 4–8-szoros különbségek mutatkoznak a pénzünkért kapott hatóanyagmennyiségek vonatkozásában. Akinek ilyen különbségek nem számítanak, az ne is olvasson tovább!

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr Takarmány élő élesztő

Az egészséges bendő megőrzése gyenge tömegtakarmány-minőség mellett élő élesztő segítségével

A nyári időjárási körülmények nagymértékben meghatározzák a téli szilázs minőségét. A nedves időjárás gyenge minőségű szilázshoz vezethet, aminek potenciális következménye a tejelő tehenek félheveny bendőacidózisa (SARA). Kiemelkedő jelentőségű ezért a jó minőségű szilázs előállítása. Dr. Derek Mcllmoyle, az AB Vista technikai igazgatója  

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr vetőmag cirok Euralis

Az EURALIS cirkok termesztési előnyei

Magyarországon az elmúlt évek szélsőséges időjárása azt igazolja, hogy célszerű számításba venni olyan növényeket, amelyek jól bírják ezeket a kihívásokat. A cirokfélék C4-es fiziológiájú növények, ezért az aszályos időszakokat sokkal kedvezőbben tolerálják. Melegigényes, a magasabb hőmérséklet gyors fejlődést biztosít számára, így még május hónapban is biztonsággal elvethetjük.

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr repce Trustee Mospilan

BEJÁRTUK A REPCEFÖLDET- HASZNOS TANÁCSAINK GAZDÁLKODÓKNAK

Az idei hótakaró nélküli, enyhe télben a repceültetvények is szokatlanul vészelik át a téli időszakot. Már a késő őszi időben látható volt, hogy az állomány a legtöbb helyen túl erős, túl fejlett képet mutat. Emiatt úgy véljük, hogy a tavaszi szezonban is számos technológiai és növényvédelmi gonddal fogunk szembenézni. Röviden összefoglalva néhány sarkalatos tényezőre hívnánk fel a termelő gazda figyelmét. 

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr Carpovirusine almamoly moly

Carpovirusine Biztos védelem az almamoly ellen, biztonság a hasznos élő szervezetek számára

Az elmúlt évtized a növényvédelemmel foglalkozók számára a folyamatos változás jegyében telt el. Számtalan új hatóanyag, hatóanyagcsoport tűnt fel, de legalább ilyen arányban tűntek el korábban közkedvelt, széles körben használt hatóanyagok. 
A környezetvédelmi szempontok egyre fokozódó érvényesülése sok drasztikus hatású készítmény eltűnését okozták, tegyük hozzá, helyesen. Ennek „mellékhatásaként” azonban sokasodnak azok a növényvédelmi problémák, amelyek nem kezelhetők eredményesen a mai szerválaszték felhasználásával. 

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr repce hibrid Dekalb

DEKALB Clearfield® csúcshibridek: A titok a nemesítési rendszerben VAN

A Clearfield® gyomirtási rendszer jövőbeni térhódítása az utóbbi két év lendülete alapján minden korábbi elképzelést felülmúlhat. 2012-ben 5 ezer, 2013-ban pedig már 18 ezer hektáron vetettek Clearfield® repcét az országban. A vetésterület egy év alatt háromszorosára nőtt, és ez várhatóan a következő vetési időszakban duplázódni fog! 

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr Horsch Kultivátor Terrano

HORSCH Terrano MT

A Horsch gyár legújabb fejlesztése a Terrano MT tárcsás lazító. A Terrano MT nagyon hasonlít az FM-re, mivel megmaradt a négygerendelyes felépítés, csak itt az első két sor kapa rövidtárcsára lett cserélve. 

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr Napraforgó Mavrik Zamir

Makhteshim technológiára alapozott komplex védelem napraforgóban

Az olajos növények jelentősége és szerepe az utóbbi évek során felértékelődött. Ezt a magas kőolajár és az olajosok melléktermékeinek egyre fokozódó kereslete hozta magával. A középtávú előrejelzések szerint a trend folytatódik, és az olajos termények kereslete és árszintje tovább növekszik. Ennek következtében egyre nagyobb az igény az intenzívebb és hatékonyabb technológiákra. Ehhez nyújt segítséget a Makhteshim Agan Hungary Zrt. kiemelkedően széles növényvédő szer kínálata napraforgóban.

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr Noack gabonafélék magvak

Mi már felkészültünk az aratásra!

AccuScanPROMycotoxinok meghatározásához: Afla, DON, ZON, Fumo, T-2/HT-2, Ochra könnyen használhtaó, gyors, mennyiségi meghatározásra alkalmas tesztek, egyedülálló pontosság, reprodukálhatóság, egyszerű mintaelőkészítés, eredmény 10 percen belül, kezeléshez minimális képzés szükséges.

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr műtrágya Kukorica Napraforgó

Pár gondolat a kukorica és a napraforgó műtrágyázásáról

A kukorica közismerten nagy tápanyagigényű növény, egy jónak mondható 10 t/ha-os terméshez mintegy 280 kg nitrogént, 110 kg foszfort és 300 kg kálium hatóanyagot vesz fel a talajból hektáronként. A talaj-előkészítés és fajtakiválasztás mellett nagyon fontos kérdés a növények tápanyagellátása is. A tavaszi kultúrák vetése előtt érdemes végiggondolni az elmúlt tél időjárását. 

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr hibrid Kukorica DuPont

Pioneer Prémium Ajánlat, a siker benne van!

Az elmúlt évtől kezdődően vezette be a Pioneer a Prémium vetőmag ajánlatát, mely még nagyobb biztonságot nyújt a termelőknek a vetés idején előforduló kedvezőtlen körülmények kivédésére. A nagy termések elérésének egyik sarokpontja a kelés minőségében rejlik, a Pioneer Prémium Ajánlat éppen ebben ad nagy segítséget – a legjobb hibridjeink közül is a legjobb minőségű tételeket kínáljuk partnereinknek.

Szakfolyóirat > 2014/04 > Pr repce Nitrogén kén

Zöldpajzs®

A repcét a nitrogén- és foszforigényes növények között tartják számon, de fontos gondoskodni a megfelelõ mennyiségû kálium-, magnézium-, kén- és bórutánpótlásról is. A felvehetõ tápanyagokból a nagyobb mennyiséget tavasszal igényli a repce, a nagy zöldtömeg kifejlõdésekor.