MENÜ

Horsch Pronto – gyorsabban, egyszerűbben, biztonságosabban

Oldalszám: 2
2014.03.10.

A Pronto vetőgép egyik legnagyobb darabszámban értékesített univerzális vetőgép Európa-szerte. Az igényes magvak vetésében bizonyított a mélységtartás és pontos magadagolás terén. Előszeretettel használják Magyarországon is az apró magvak, mint a mák, repce stb. vetésére, ahol igen sekélyen és pontosan kell a mélységet tartani, és a vetési norma is 0,3 kg-tól kezdődik. 

Miért bíznak egyre többen a Prontóban?2-1 Pronto
A vetőgépet nagyon egyszerű kezelni. Habár számítógép vezérlésű, bárki könnyen elsajátíthatja a vetőgép kezelését. A monitoron minden információ megjelenik, ami a vetéshez szükséges, látjuk a művelőút ritmusát, a ventilátor fordulatszámát, a vetési sebességet, a kiadagolt mennyiséget, ha valamelyik csoroszlya eldugulna, akkor a monitor azt is jelzi a gépkezelőnek.

  

 

2-2 Pronto
 A vetőgép elején a rövid tárcsa apró morzsás szerkezetet állít elő, aki közvetlen szántásba szeretne vetni, azok számára a vetőgép elejére egy egyengető sín is szerelhető. A PPF, műtrágya verzióz vetőgépnél, a rövid tárcsa és a gumikerekes henger között találjuk a műtrágyázó csoroszlyákat. Egy műtrágyázó csoroszlya helyezi le a műtrágyát két vetőcsoroszlya számára. A gumikerekes henger egy utat képez a vetőcsoroszlyák előtt, ezért vet a Pronto kimagaslóan precízen. A vetett sorokat pedig a mélységtartó kerék le is hengereli. A tapasztalat az, hogy még száraz, rögösebb talajokon sem kell a Pronto után hengerezni, mert a mélységtartó nyomókerék tökéletes munkát végez. A vetőcsoroszlya képes a + 7,5 cm talajegyenlőtlenséget lekövetni, ez azt jelenti, hogy ha a gép egyik fele egy bakháton, másik pedig barázdában halad akkor is pontos a vetés.

2-3 Pronto

A Pronto három pont függesztett változata az Express 3; 3,5 m munkaszélességben, 1500 L-es tartállyal rendelkezik. Könnyen lehet vele fordulni, a kis parcellák tökéletes vetőgépe.

A Horsch Pronto vetőgép tulajdonosok, precíz vetőgéppel, gazdaságosabban dolgoznak.

2-4 Pronto
2-4 Pronto