MENÜ

Nufarm szezonnyitó, új termékekkel

Oldalszám: 65
2014.02.18.

Szezonnyitó kereskedelmi rendezvényén mutatta be elmúlt évi eredményeit és jövőre vonatkozó terveit a Nufarm Hungária Kft. A friss céginformációk és termékújdonságok mellett szó volt a Nufarm idei akciós ajánlatairól, valamint a változások kezeléséhez is ötleteket kaptak a résztvevők.

A budapesti Novotel Hotelben tartotta évadnyitó kereskedelmi rendezvényét a Nufarm Hungária Kft. A január 16-ai, tavaszias délelőtt folyamán megtelt a terem, több mint ötvenen fogadták el a cég meghívását.

A vendégeket Salamon György (képünkön), a Nufarm Hungária Kft. cégvezetője köszöntötte, majd a környezet változásaira hívta fel a hallgatóság figyelmét. Bevezetőjében utalt a szokatlanul enyhe európai időjárás mellett az észak-amerikai hideghullámra, a terménypiaci kereslet és kínálat kiegyensúlyozatlanságaira, a hektikusan mozgó alapanyag árakra, továbbá a jogi és gazdaságpolitikai szabályok változásaira. A változások a növényvédő szerek piacát is érintik, ahol a lejárt szabadalmi oltalmú hatóanyagot tartalmazó termékek a globális forgalomnak már 77%-át adják. Eközben évről évre csökken az új engedéllyel rendelkező hatóanyagok száma.

 

Salamon György
Salamon György

 

Az ausztrál székhelyű Nufarm a világ vezető növényvédőszer-gyártóinak sorában a 8. helyen áll. A vállalat a világszerte legnagyobb és leggyorsabban növekvő szegmensre, a szabadalmi oltalommal nem rendelkező hatóanyagok termékfejlesztésére fókuszál. A magyar leányvállalat a megalapítása óta eltelt hat évben megnégyszerezte területi képviselőinek létszámát és meghatszorozta a forgalomba hozott termékek számát is. Tavalyi árbevétele megközelítette a 3 milliárd forintot, amiben nagy szerepe volt a Cheyenne 1 G talajfertőtlenítő szer első éves sikereinek. A bevezetés évében mintegy 40 ezer hektáron alkalmazott készítményt azonban hátrányosan érinti a neonikotinoid hatóanyagok használatának ideiglenes korlátozása. A főként kukoricában alkalmazott talajfertőtlenítő granulátum forgalmának kiesését ezért új termékek bevezetésével igyekszik pótolni a vállalat.

Idén már több mint 30 termék és kombináció szerepel a palettán, amit az intenzív termék-
engedélyeztetési munkának köszönhetően továbbiak követnek majd. Hörömpő László értékesítési csoportvezető mutatta be az idei ajánlatot, melyben a jól ismert márkanevek, széles körben használt termékek és termékkombinációk mellett újdonságok is helyet kaptak. Az életpálya elején járó Kyleo, az elmúlt nyáron bevezetett Gizmo és az ősszel debütált Nuprid Max, továbbá Agility + Mezzo kombináció mellé sorakozik fel a Zoom 11 SC atkaölő szer, valamint a Tazer és a Prolectus gombaölő szerek.

A Tazer a Nufarm egy új és egyben első strobilurin hatóanyagú gombaölő szere, melyet Tazer Kombi gyűjtőcsomagban is beszerezhetnek a kalászosokat és repcét termelő gazdálkodók. A csomag tartalma 2x5 liter Tazer és 2x5 liter Mystic 250 EC, amely együtt jelentős árkedvezménnyel kerül forgalomba. A Mystic Pro gombaölő szerhez kapcsolódó akcióban pedig a szakszerű kijuttatást szolgáló fúvókával együtt szerezhető be a nagy hatékonyságú gabona fungicid. Az akció részleteiről a www.nufarm.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 65-2Nufarm

 

Teljesen új hatóanyagot tartalmazó termék a Zoom 11 SC atkaölő szer és a Prolectus gombaölő szer, melyeket Farkas Ádám fejlesztőmérnök mutatott be a résztvevőknek. Az egyedi hatóanyagot tartalmazó Zoom atkaölő szer szőlőben és gyümölcsösben, hajtatott paradicsomban, tojásgyümölcs és szamóca kultúrákban, továbbá hajtatott és szabadföldi dísznövényekben lesz elérhető. A növekedésszabályozó készítmény hatása 4-5 hetes, melyet az atkák tojás, lárva és nimfa alakja ellen fejt ki. Az akaricid a hasznos élő szervezeteket kíméli. A Prolectus egy új, botritisz és monília elleni gombaölő szer. Szőlőben, csonthéjasokban, zöldségfélékben és szamócában kap engedélyt. Új, egyedi hatóanyagot tartalmaz, hatása hosszan tart, esőállósága kiváló. A két termék új lehetőséget kínál egy-egy olyan szegmensben, melyekben az utóbbi évek termékkivonásai miatt csökkent az elérhető hatóanyagok száma, ugyanakkor a célkárosítók gyors szaporodása miatt nagy a rezisztencia kialakulásának veszélye.