MENÜ

Starter trágyázás tudatosan

Oldalszám: 60
2014.02.13.

Kérjen talajértékelést és javaslatot szaktanácsadónktól! Telefonszámát keresse közvetlen ahttp://www.hu.timacagro.com/ertekesitesi-teruelet/szaktanacsadok.html linken.

Vagy hívja központi telefonszámunkat: +36 23 889 719.

Miért?

  1. A kelő növény gyökérzete még fejletlen, ezért nem képes elérni a talajban lévő tápanyagokat. A tápanyagfelvételt a kelés idején általános alacsony talajhőmérséklet is nehezíti. Az ezekből fakadó tápanyaghiány egy stresszhelyzetet teremt a kelő növény számára, amit a maghoz közel helyezett gyors segítséggel tudunk csökkenteni.
  2. A kikelt, fiatal növény számára az egyre gyakrabban előforduló időjárási szélsőségek további fejlődési problémát okoznak. Hosszútávú tápanyag-hasznosulási gondot jelentenek a talaj kémhatásától függő tápanyagveszteségek és tápanyagfelvételi korlátok.

 

Hogyan?

  1. Segítsük a gyökérnövekedést Physio+ biostimulátorral és tegyük a növény „szájába” a tápanyagot, hogy az minél hamarabb „önki-szolgáló” lehessen! Ezt a célt komplexen szolgálja aPHYSIOSTART® mikrogranulátum a csírázástól 2–3 leveles fejlettségig.
  2. 2–3 leveles fejlettségtől a fiatal növénynek további segítséget biztosítanak az EUROFERTIL+ vagy a DUOFERTIL startertrágyák. Bio-stimulátor tartalmuk segíti a növények megerősödését a szélső-ségekkel szemben és hatékony tápanyagellátást biztosítanak a különböző talajtípusok korlátozó hatásának fi gyelembevételével. Használja savanyú kálciumhiányos talajokra az EUROFERTIL+ komplex startertrágyáinkat Physio+ biostimulátorral és a pH hatást kom-penzáló Mescaltalajjavítóval! Vagy válassza meszes, lúgos kém-hatású talajokra a DUOFERTIL komplexstartertrágyáinkat Mppa Duo biostimulátorral, amely mind a gyökérnövekedés fokozásában, mind a tápanyagfelvétel javításában plusz hatást nyújt!

 

timac-2

 

timac-1

 

 

RAJ PÉTER

termékmenedzser 

Timac Agro Hungária Kft.