MENÜ

NÖVÉNYKONDICIONÁLÁS 
ÉS LOMBTRÁGYÁZÁS 
FELSŐFOKON

Oldalszám:
Pais István 2014.02.13.

2013 tavaszán ugyanakkor a repce felvásárlási ára fokozatosan csökkent. Így jelenlegi árszinten legalább 3, de inkább 3,5 t/ha-os 2014. évi repcetermés szükséges (átlagos ráfordítás és jelenlegi árszint mellett) nyereség realizálásához. Optimalizáljuk az inputanyag-ráfordítást! 1-2-szeri tavaszi növénykondicionálással és lombtrágyázással legalább az előbbi termésszinteket megcélozva, alacsonyabb többletráfordítás mellett nagyobb nyereséget realizálhatunk!

106-2Kondisol

Minden gyakorlott repcetermesztő számára nyilvánvaló, hogy a repce megfelelő állapotát, kondícióját már ősszel biztosítani kell.

Azok a termelők, akik 2013 őszén a „KONDISOL-PACK-os” őszi kezelés mellett döntöttek, már késő ősszel tapasztalhatták, hogy az esetlegesen gyengébben fejlett, de homogén állományok föld feletti része optimális mértékben megerősödött, ugyanakkor a gyökérnyak a kezelt állományoknál 1-2 mm-rel vastagabb lett, a karógyökér pedig mélyebbre hatolt, mint a kezeletlen kontroll állománynál – heterogén állományoknál a gyengén fejlett növényeknél igen erőteljes növekedést indukált a KONDISOL, ugyanakkor a túlfejlett egyedek esetében a fejlődés minimális szinten maradt.

Az őszi kezelés eredményeként repcénk tavasszal egységesebb, zöldebb, vitálisabb képet fog mutatni, kevesebb lesz az antociános elszíneződés. A növények fejlődése korábban elindul.

Az alábbiakban néhány terméseredmény látható az ország különböző pontjairól, amelyek során hasonló hektárköltséggel beállított konkurens termékkel, illetve bórtartalmú lombtrágyás kezeléssel hasonlította össze a termelő a „Huminisz-technológiát”.

 

 106-1Huminisz

 

A KONDISOL növénykondicionálók őszi káposztarepcében is egyenletes tápanyagfelvételt és -hasznosulást biztosítanak, hatékonyan kezelik a különféle tápelem-antagonizmusokból adódó hiánytüneteket, illetve megelőzik azok kialakulását.

A jelentős terméstöbblet- és olajtartalom növekedésen túl nagymértékben nő a termésbiztonság és csökken az évjárathatás!

A teszteredmények a 2012/2013-as szezonban is igazolták, hogy a Kondisol növénykondicionálók és a Solvitis lombtrágyák együttes alkalmazásával más lombtrágyák/kondicionálókhoz képest 5–15%-os termésnövekedés érhető el. Termékeink alkalmazásával az anyagköltséghez képest 4–8-szoros árbevételtöbblet realizálható!

Pais István

ügyvezető, kereskedelmi vezető

06-30/4744-229