MENÜ

Horsch MAESTRO

Oldalszám: 77
2013.12.19.

A Horsch a Maestro szemenkénti vetőgépet a nagy területteljesítményű igényekre tervezte.

 

A Horsch a Maestro szemenkénti vetőgépet a nagy területteljesítményű igényekre tervezte. Ez első ránézésre is látszik, hiszen pl. a hat soros Maestro 6 CC műtrágyatartálya már 2800 l, a mikrogranulátum tartályba 200 kg starterműtrágya belefér, és kocsinként 70 l-es a magtartály. A vetőgéppel akár 12 km/h sebességgel is lehet pontosan vetni, így a napi területteljesítménye sokkal nagyobb, mint a hagyományos vetőgépeké. 
A Maestro 8 CC vetőgéppel akár 1500 ha/szezont is el lehet érni, és ez tényleg valóság.

1101_Maestro2012_7885.jpg

A Maestro vetőgép csoroszlyanyomása max. 300 kg/csoroszlya, ezért akár forgatásos technológiában, akár mulcsos technológiában, ahol több a szármaradvány, precízen tudja tartani a mélységet.

A vetőkocsira szerelt műtrágyacsoroszlyák együtt mozognak a vetőcsoroszlyákkal, így a műtrágya és a vetőmag közötti távolság mindig ugyanaz marad. A műtrágyacsoroszlyák elé a vetőbarázda-tisztító is felszerelhető, ami a rögöket, a szármaradványt eltolja a vetőcsoroszlya elől.

77-2

A Maestro CC egy robusztus járószerkezettel van ellátva, ami akár ikerkerekezhető is.

A Maestro SW (12, 24 sor) egy 
7000 l-es műtrágyatartállyal rendelkezik, a központi vetőmagtartálya 1500, a mikrogranulátum tartálya 350 literes, amiből akár kettő is szerelhető azért, hogy a starter műtrágyát és a rovarölő szert egyszerre tudjuk kijuttatni.

1101_Maestro2012_7897.jpg

A mikrogranulátum a nyitott vetőbarázdába, közvetlenül a mag mellé kerül. Ennek az adagolója egy csigás adagoló, ami biztonságosan adagol.

A vetőmagot egy gumikerék fogja meg a barázdában, ez azért kell, hogy nagy sebességnél a mag ne guruljon el. Azonban ha nedves talajban kell vetnünk, ahol ez a kerék ragadna, akkor ki lehet venni, ekkor a vetési sebességet csökkentjük, de tovább tudunk dolgozni. A magfogó kerék mögé egy pár takaró tárcsát is lehet tenni, ezt azokra a földekre ajánljuk, ahol tavasszal, ha kicsit nyers a talaj, akkor a vetőbarázda a tömörítőkerekek mögött nyitva marad. Ez a tárcsapár a tömörítőkerekek előtt a nyitott barázdába földet dob, ezután jönnek a tömörítőkerekek, és ha a föld felszíne kiszárad, a vetőmag nem néz ki a szétnyílt vetőbarázdából.

77-4

A Horsch Maestro szemenkénti vetőgép azon termelőknek megoldás, akik nemcsak nagy sebességgel szeretnének vetni, hanem nagy területteljesítményt is elérni.

-zs-