MENÜ

Munkahelyteremtéssel járó iparfejlesztés a Fliegl Abda Gépgyártó Kft.-nél az Új Széchenyi Terv segítségével

Oldalszám: 4
2013.10.15.

Az abdai Fliegl Abda Gépgyártó Kft. 2011 januárjában 132 millió forint regionális támogatást nyert az „Ipartelepítés” programban az Új Széchenyi Terv keretében. A 441 millió forint összköltségvetésű projektben 21 fős munkahelyteremtés mellett bővítette és korszerűsítette gyártóbázisát.

A Fliegl Abda Kft. a német Fliegl cégcsoport tagja. A cég mezőgazdasági pótkocsik, keverők, mezőgazdasági gépek, adapterek, biogáz részegységek, közúti haszonjárművek valamint ezek alkatrészeinek gyártásával foglalkozik.

4_3 FLIEGL

A Fliegl csoport, három németországi gyárához, 1993-ban vásárolta meg a magyarországi negyedik telephelyét, amely a Győr melletti Abda településen található.

Az abdai gyár a cégalapítás óta forgalmában és létszáma is dinamikusan növekszik. A termelés ma már 35 000 m2 összterületű, folyamatosan bővülő csarnokokban folyik. A gyártási folyamatban megtalálhatók mindazon eszközök, melyek a mai vevői igényeknek megfelelő hatékonyságot és minőséget biztosítják.

4_4 FLIEGL

A társaságnál gyártott termékeket az ipar és a mezőgazdaság számos területén alkalmazzák, melyek jellemzően exportpiacokon kerülnek felhasználásra.

A Fliegl Abda Kft. 441 millió forint összköltségvetésű projekt során 21 fő munkahelyteremtést eredményező beruházással bővítette meglévő gyártóbázisát. Az infrastruktúrafejlesztést és építést magában foglaló komplex beruházás lehetőséget biztosított gyártóterületek bővítésére, korszerűsítésére.

4_5 FLIEGL

A beruházás során a Kft. duplájára emelte az alapanyagraktár kapacitását és létrehozott egy új, 2000 m2-es festőcsarnokot. Az infrastruktúrafejlesztés keretén belül felújította meglévő aszfaltburkolatú útjait, valamint új utakat épített.             

4_6 FLIEGL