MENÜ

NÖVÉNYKONDICIONÁLÁS FELSŐFOKON

Oldalszám: 43
2013.10.15.

HASZNÁLJON KONDISOL NÖVÉNYKONDICIONÁLÓT ŐSSZEL IS!

A2012/2013. repceszezon talán a korábbi évjáratoknál is nagyobb odafigyelést, ezzel együtt többletráfordítást (pl. rovarölő szeres kezelések) kívánt a repcetermesztőktől. A szélsőséges márciusi és áprilisi időjárás szintén nem kedvezett a repcének.

Azok számára, akik 2013-ban az őszi káposztarepce mellett döntenek, jó szívvel és bátran ajánljuk a Kondisollal történő őszi kezelést!

 

Légrádi Miklós repcéje 2012.október elején Kondisol kezelést követően
Légrádi Miklós repcéje 2012.október elején Kondisol kezelést követően

 

Az őszi kezelés 3–5 t/ha hozamszint között 2-3 q/ha többlettermést eredményezhet, így a várhatóan alacsonyabb átvételi ár mellett is többszörösét hozza annak, mint amennyibe Önnek a termék került. Javaslatunk a következő:

- Gyengén fejlett homogén állományok kezelésére, aminek hatására néhány hét alatt a föld feletti rész optimális mértékben megerősödik, ugyanakkor a gyökérnyak a kezelt állományoknál kora tavaszra 1-2 mm-rel vastagabb lesz, mint a kezeletlen kontroll.

- Heterogén állományoknál a gyengén fejlett növényeknél igen erőteljes növekedést indukál, ugyanakkor a túlfejlett egyedek esetében a fejlődés minimális szinten marad.

- Alkalmazhatjuk regulátor hatású gombaölő szerekkel egy menetben is. Időjárástól, növényfejlettségtől,

heterogenitástól függően azonban némely esetben érdemes mérlegelni az időben eltolt permetezést.

Ennek eredményeként állományunk tavasszal egységesebb, zöldebb, vitálisabb képet mutat, kevesebb az antociános elszíneződés. A növények fejlődése korábban elindul, mint pl. a csak regulátorral kezelt állományok.

Az alábbiakban néhány terméseredmény látható az ország különböző pontjairól, amelyek során hasonló hektárköltséggel beállított konkurens termékkel, illetve bórtartalmú lombtrágyás kezeléssel hasonlította össze a termelő a „Huminisz-technológiát” (lásd a táblázatot).

 

Nagyításhoz katt a képre
Nagyításhoz katt a képre

 

A teszteredmények a 2012/2013. szezonban is igazolták, hogy a Kondisol növénykondicionálók és a Solvitis lombtrágyák együttes alkalmazásával más lombtrágyák/kondicionálókhoz képest akár 5–15%-os termésnövekedés érhető el.

A „Huminisz-Technológiával”

az anyagköltséghez képest 4–8-szoros árbevételtöbblet realizálható!

 

Pais István, ügyvezető/kereskedelmi vezető

Tel.: 06-30/4744-229

HUMINISZ Kft. 8380 Hévíz, Ady Endre u. 28.

Tel.: 06/83/540-210, fax: 06/83/540-211

E-mail: info@huminisz.hu,  www.huminisz.hu

 

Dél-Dunántúlra területi képviselőt keresünk. A fényképes önéletrajzokat az allas@huminisz.hu címre várjuk!