MENÜ

A sok szigetelési technológia közül miért pont a szórt poliuretánhabos szigetelést válasszam?

Oldalszám: 77
2013.10.15.

A feltett kérdésre lehet röviden válaszolni, hogy egyszerűen a legtöbb esetben nincs jobb megoldás és lehet bővebben kifejteni. Az általában használt szigetelőanyagok (ásvány-, kőzetgyapot, polisztirol lapok, bitumenes szigetelők) csak egy problémára nyújtanak megoldást, csak vízszigetelnek vagy hőszigetelnek.

A poliuretánhab együttes hő- és vízszigetelő anyag, alkalmazásával a beázások, páralecsapódások azonnal megszüntethetők. A habosodás folyamán kialakult zárt cellák következtében jobb a hőszigetelése más szigetelőanyagnál (λpur=0,022 W/mK).

77_1 A sok szigetelési technológiaDSCF4855@

A szórt szigetelőhab összefüggő, résmentes bevonatot képez a szigetelendő felületen. Nincsenek illesztési problémák, a különböző csomópontok varratmentesen szigetelhetők. A gyors reakcióidőből adódóan akár vízszintes, akár függőleges felületre is felhordható. A mohácsi székhelyű Unipur Kft. a legapróbb részletekre kiterjedő gondossággal végez szórt poliuretánhabos szigetelést. Mikolás Zoltán 18 éve foglalkozik a tevékenységgel, elsősorban a mezőgazdaság területén, segítve az állattartással és terménytárolással foglalkozó gazdákat. Állattartó épületekben és gabonatárolókban mindennapos probléma a beázás és az épületszerkezeteken megjelenő pára lecsapódása, ami a korrózió elősegítéséhez vezet és a lecsepegő nedvesség a tárolt termény minőségét nagymértékben rontja. A szórt poliuretánhabbal bármilyen formájú épületszerkezet résmentesen szigetelhető, mely után a felületi hőmérséklet különbség megszűnik, így a pára nem tud lecsapódni. Bármilyen tetőfelületen megtapad és ott egybefüggő, varratmentes szigetelést alkot. A poliuretánhabbal szigetelt épületekben állandó hőmérséklet tartható és az energiafelhasználásban 30–40%-os megtakarítás is elérhető. Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól csak egy fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát. Lapostetők szigetelésekor teljesen egybefüggő, illesztésmentes szigetelőréteg és hőhídmentes épületkonstrukció hozható létre. Ez rendkívül fontos az attikafalaknál, kéményeknél, szellőzőknél, világítóablakoknál.

Felújításnál a technológia nem igényli a meglévő szigetelés eltávolítását, így nincs bontási, szemétszállítási és -elhelyezési költség. A szigetelt felület lépésálló, akár nagyobb felületi nyomásnak is kitehető, ezáltal komolyabb betonréteget, díszburkolatot is elbír.

Amennyiben a megfelelő szigetelést választjuk, a költségek rövid időn belül visszanyerhetők, mert az energiaköltségek csökkennek, az épület állaga hosszú távon stabillá válik, állattartás esetén a takarmányfelhasználás alacsonyabb lesz.

www.unipur.hu

UNIPUR Kft.

7700 Mohács, Bajcsy Zs. u. 29/A.

Tel.: +36-30/5738-602,

[email protected] | www.unipur.hu