MENÜ

PETKUS: A GAZDASÁGOS TECHNOLÓGIA VETŐMAGBAN IS

Oldalszám:
2013.09.30.

Az elmúlt években a PETKUS toronyszárítói hazánkban egyértelműen piacvezetők voltak, de világviszonylatban a PETKUS vetőmagüzemi berendezései is az elsők közé tartoznak.

A világ számos országában működnek a PETKUS saját gyártású kamrás szárítói, melyek a kukoricavetőmag-előállítás fontos elemei.

A „double pass“ kialakítású szárítók modulárisan felépítettek, így rugalmasan alakítható a teljesítménye az igényekhez, de az eddigi tapasztalatok alapján a legelterjedtebb teljesítmény a 12 kamrás, 10 t/h-ás kialakítás. Az üzemhez szükséges komplett technológiát kínálja a PETKUS.

 

A gabonavetőmag-előállítás gépei is rendelkezésre állnak kis és nagyüzemek számára egyaránt.
A gabonavetőmag-előállítás gépei is rendelkezésre állnak kis és nagyüzemek számára egyaránt.

 

A PETKUS K 531 Gigant a múlt század második felében Európa legtöbbet értékesített vetőmag-feldolgozó gépe volt, melyből rengeteg még ma is megbízhatóan dolgozik, számos, ismert magyarországi vetőmagüzemben is. A bevállt konstrukció megújított változata a tavalyi évtől kapható. Ez egy tökéletes megoldás a sok, viszonylag kisebb tétellel is rendelkező vetőmagüzemnek, amelyeknek 2,5 t/h teljesítmény is elegendő. A régi Gigant triőrhenger palástjai pedig az új K 531-típushoz is felhasználhatók.

Az A- (3 rostasík) és U- (4 rostasík) tisztítók különféle rostadiagrammokkal univerzálisan alkalmazhatók nemcsak árugabona előállítására, de vetőmagtisztításban is kiváló munkát végez. Az M-tisztító 6 rostaszintjével kalibrálási feladatokat lát el. A V-tisztítók pedig nagy teljesítményű előtisztításra alkalmas berendezések.

 

110_3 PETKUS GAZDASAGOS TECHNOLOGIA
 

 

110_4 PETKUS GAZDASAGOS TECHNOLOGIA
Látható, hogy a PETKUS gépeinek termékskálája alkalmas a legkülönfélébb tisztítási feladatok megoldására, széles teljesítménytartományban.

 

 

A PETKUS rendelkezik kis és nagy teljesítmenyű folyamatos- és adagcsávázókkal is, mellyel megoldható a pillírozás (drazsírozás), valamint több csávázószer egyidejű vagy egymást követő felvitele nagy teljesítmény mellett is.

A PETKUS triőrök moduláris felépítése lehetővé teszi a különféle terményfeldolgozási igénynek megfelelő kialakítást, így összeállítható minden teljesítménykategóriának megfelelő berendezés. A klasszikus, sorban elrendezett rövid- és hosszúszem-kiválasztó triőrhenger-elrendezés mellett többféle kombináció lehetséges.

A PETKUS folyamatosan törekszik innovatív, fejlett technológiák piacra hozatalára. Hosszú fejlesztési munka eredményeként hamarosan megújul a PETKUS KD típusú fajsúlyszeparátora. Az eddig a termékskálából hiányzó saját gyártású színválogató is várhatóan rövidesen piacra kerül. Fontos itt megjegyezni, hogy a PETKUS a színválogatónál egyből a csúcstechnológiát célozta meg, amely rengeteg újítást tartalmaz. A tökéletes müködéshez a jelenleg legmodernebb technológiákat alkalmazza a gyártó, a gép minél szélesebb körű használatához.

 

 110_5 PETKUS GAZDASAGOS TECHNOLOGIA

 

Természetesen mindehhez a szükséges anyagmozgatók, felvonók, szállítószalagok és speciális vetőmagüzemi kivitelben rédlerek is rendelkezésre állnak. Speciális labortisztító, a MiniPETKUS is kiegészíti a PETKUS palettáját.

A PETKUS több országban értékesített mobil vetőmagüzemet, melyek teljesítménye 1–5 t/h. Az elmúlt néhány évben hazánkban a PETKUS toronyszárítókból épült fel a legtöbb. Több, mint 100 darab szárító, melyek teljesítménye kukoricában 10% nedvességelvonás esetén 6–45 t/h. A többségében direkt fűtésű, hővisszaforgatásos berendezés rendkívül energiatakarékos kialakítása nagymértékben csökkenti a fűtőenergia-felhasználást. A PETKUS szárítók ismérve a kiemelten alacsony villamosenergia-felhasználás. Ez a modern légtechnika alkalmazásával érhető el, így speciális kúpos kaszkádok kerültek beépítésre, valamint a légellátást szívott rendszerű axiálventilátorok biztosítják.

 

 110_6 PETKUS GAZDASAGOS TECHNOLOGIA

 

PETKUS

Megbízható technológia – versenyképes áron…