MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2013/08 > Tudósítás repce KWS Hybrirock

„A kevesebb több”

A KWS cégcsoport éves forgalmának mintegy 15%-át fekteti kutatás-fejlesztésbe. Kitűnő példa erre a repce-vetéstechnológiai kísérletsorozatuk, melyről az Agro Napló júniusi számában már beszámoltunk. A betakarítás, illetve a különböző sortávba vetett repce-technológiai kísérletek eredményeiről Pintér János termékmenedzsert kérdeztük meg.

Szakfolyóirat > 2013/08 > Tudósítás

DuPont- Pioneer: Partnerség, ami tovább növeli a gazdák sikerét

A DuPont Pioneer 2013. június 25-28. között Margitszigeten és a szarvasi Vetőmagüzemben tartotta meg az idei Farmer Klub összejövetelét. „A második évben megtartott népszerű rendezvénysorozat immár túlnőtt a magyar határokon, hiszen a bolgár, horvát, orosz, román, szerb és szlovén vendégek mellett a szakmai program kiemelt előadója az Egyesült Államokból érkezett Robert Nielsen Professzor, akit az amerikai kukoricatermesztők „Kukorica Király”-nak hívnak, elismerve magas szintű szakmai tudását. A Farmer Klub tagjai, általa „első kézből” juthatnak olyan információkhoz, melyek segítségével mélyíthetik ismereteiket és új szemszögből is betekinthetnek a kukoricatermesztés sajátosságaiba, valamint felfedezhetik az egyezőségeket és az alapvető különbségeket Indiana (USA) és Magyarország termesztésfeltételei között.” - emelte ki nyitóbeszédében Tímár Béla, a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. Értékesítési Igazgatója.

Szakfolyóirat > 2013/08 > Tudósítás Monsanto CLEARFIELD Gombaölőszer

Termeljünk többet, takarítsunk meg többet!

Rendkívül fontos a repce helye a vetésszerkezetben, évek óta a megbecsült növények közé tartozik, még akkor is, ha a vetésterület a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az előző évekhez képest visszaesett. – hangzott el Szanyi István ügyvezető köszöntőjében június végén Sopronhorpácson, a Monsanto Hungária Kft. disztribútor és nagytermelő találkozóján.