MENÜ

Szeptembertől újra Axiál-Fendt Ösztöndíj

Oldalszám:
2013.08.08.

Az ösztöndíjprogram végzésük évében lévő vagy végzés előtti gépész, agrár, vagy kereskedelmi orientációjú mérnökhallgatóknak kínál szakmai fejlődési lehetőséget. Az idei évben is két diáknak van lehetősége elnyerni az ösztöndíjat, akik a program első három hónapjában az Axiál Kft.-nél töltik gyakornoki idejüket, majd pedig a német gyártónál hat hónapot.

Az ösztöndíj legfőbb célja, hogy olyan szakértő és már gyakorlattal rendelkező szervizmérnököket vagy termékspecialistákat képezzenek, akik korszerű és széles körű ismeretekkel rendelkeznek, és ismerik mind a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártójának, mind pedig Magyarország egyik piacvezető gépforgalmazójának és szolgáltatójának gondolkodását, piaci stratégiáját.

Az Axiál Kft.-nél töltött 3 hónap alatt a pályázó betekintést kap az alkatrész- illetve gépkereskedelem, a szerviz, a raktározástechnika, a logisztika és a marketing munkájába. Aktívan részt vesz a gépbemutatókon és mind több üzletág napi munkájában. Közreműködik kiállításokon, annak megszervezésében és lebonyolításában. Megismeri az Axiál Kft. szervezeti felépítését, tevékenységét, termékpalettáját és piaci információkat kap a konkurenciáról és a különféle értékesítési hálózatok működéséről.

A Fendt gyárban töltött legalább 6 hónap alatt a nyertes pályázó érdeklődési körének és személyiségének megfelelő hangsúllyal betekintést kap a gyártási folyamatba, annak megszervezésébe, a megrendelések feldolgozásába, megismeri a gyár termékkínálatát, értékesítési filozófiáját illetve a futó marketing akcióit, és megismerkedik különféle eladási technikákkal. Részt vesz különféle gyűléseken és bemutatókon, képzéseken és az egyes részlegeknél eltöltött idő alatt konkrét feladatokat old meg segítséggel illetve önállóan. Kérésre illetve témaválasztástól függően lehetőség van esetlegesen arra is, hogy a pályázó a diplomamunkáját a gyárban, német nyelven megírja. Retorikai és prezentációs képességfejlesztés, személyes meggyőzőképesség és vezetési ismeretek megszerzésére is mód nyílik a gyakorlat során.

Az Axiál Kft. és a Fendt a gyakornoki program 9 hónapjára ösztöndíjat biztosít a hallgatóknak, és annak végeztével az AXIÁL Kft. 2 évre konkrét állást kínál a programban részt vett pályakezdők számára.

 

85 AXIAL FENDT OSZTONDIJ