MENÜ

MF 7600-as traktorsorozat - Díjnyertes gépek 140-től 255 LE teljesítményig, háromféle hajtóművel

Oldalszám:
2013.08.08.

A 9 tagból álló traktorcsaládnak első pillantásra nagyon meggyőző külseje van. A tervezésnél, a tetszetős megjelenés mellett, az előd MF 6400/7400 sorozatok előnyeinek megtartása volt az egyik cél. A keskeny motorháztető kialakítás, valamint a széles, nagy üvegfelületekkel ellátott fülke kiváló kilátást nyújt minden irányban. A szembetűnően hosszú tengelytáv (majd 3 méter) pedig nemcsak robosztussá teszi a megjelenést, de jelentősen segíti a vonóerő és stabilitás növelését.

Az erőt 6 hengeres, 6,6 illetve 7,4 literes SISU Power motorok biztosítják, amelyek egytől egyig SCR-füstgázkezelő rendszert alkalmaznak. A rendszer révén 10–15%-kal csökkenhet az üzemanyag-fogyasztás egy nem SCR-es géphez képest.

 

 83_2 MF 7624

 

A Massey Ferguson traktorok sikerének egyik kulcsa az erőátvitel. A gazdálkodók egyéni igényeinek a kielégítése a legfontosabb cél. Olyan traktort szeretne a gyár biztosítani, amely kompromisszumok nélkül a legjobb megoldást nyújtja mind teljesítményben, mind felszereltségben és kényelemben. A 7600-asok hajtóműválaszték terén élenjárók. Három váltórendszer érhető el a gépekhez: a Dyna-4-es 16/16-os, a Dyna-6-os 24/24-es félpowershift rendszerek, valamint a váltóépítés csúcsát jelentő Dyna-VT fokozatmentes hajtóműrendszer. Fontos hangsúlyozni, hogy nem új fejlesztésekről van szó, hanem kiforrott megoldásokról. Az eredeti Dynashift hajtómű 1991-es bevezetése óta több százezer Dyna hajtómű került legyártásra, amelyek mára precíziós és megbízható eszközökké fejlődtek az erőátvitelben.

A hátsó emelőmű teherbírása modelltől függően 7100-tól egészen 9300 kg-ig terjedhet. Ezzel bármilyen, a kategóriában használt munkaeszközt hatékonyan és biztosan lehet alkalmazni. Az elektronikus emelőmű-vezérlés milliméter pontos süllyesztést tesz lehetővé, az akár 150 l/perces, zárt rendszerű hidraulika pedig a gyors és erőteljes működtetést segíti elő.

A legmagasabb, „Exclusive” felszereltségű MF 7600-as traktorokban megjelenik a joystick vezérlés. A leggyakrabban használt kezelőszervek kerültek egy egységre. A vezérlőkaron lehetséges kezelni a hidraulikát, emelőművet, TLT-vezérlést, motorfordulat- és sebességmemóriát, táblavégi fordulót.

 

 83_1 MF 7600

 

A traktorokban két sebességmemória érhető el. Be lehet állítani 50, de akár 3 km/h-t is a memóriába. TLT-vezérlés is több fokozatban érhető el. Az 540 fordulat/perces ECO üzemmód például könnyebb munkák esetén jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Az MF 7600-as traktorok tehát rengeteg új fejlesztéssel léptek a színre 2011 végén. Azonban természetesen nem minden új rajtuk: a gépek a nagyon sikeres és kiforrott MF 6400/7400 páros utódjai és minden előnyös technikai tulajdonságukat megtartották, egy kicsit modernebb külsővel és élenjáró megoldásokkal fűszerezve.

Minden MF 7600-as traktor elérhető akcióban 50% befizetésétől 0% kamat mellett! Amennyiben traktorberuházást tervez, kérjük, ne feledkezzen meg a Massey Fergusonról! Keresse még ma helyi MF-kereskedőjét és kérjük, bátran érdeklődjön! A tájékozottság mindenkinek jár!