MENÜ

Digestarom® - Spóroljon pénzt a takarmányokon

Oldalszám:
2013.08.08.

A Digestarom® egy természetes alapú, gyorsan növekvő termékcsalád, amely különböző esszenciális olajok, gyógynövények, fűszerek és növényi kivonatok keveréke, és a bél egészségének megőrzésével a haszonállatok megbízható és gazdaságos termelésére fókuszál. A molekuláris biológia szintjén zajló jelenlegi kutatások ugyanakkor azt is kimutatták, hogy a Digestarom® egyedülálló módon leszabályozza a bélben lévő gyulladásos folyamatokat indukáló és a takarmányfelvételt csökkentő faktort (NF-kB), ugyanakkor erősíti a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásért felelős faktort (Nrf2), azaz nem a gyulladás tüneteit kezeli, hanem a gyulladási folyamatok forrásánál akadályozza meg annak kialakulását.

A terméknek a különböző állatfajok teljesítményére gyakorolt hatásait folyamatosan vizsgálják tudományos szinten (egyetemeken és kutatóintézetekben), valamint gyakorlati szinten is (telepi kísérletek). Világszerte számos kísérletet folytattak le, hogy különböző körülmények között bizonyítsák a termék hatékonyságát, így a tudományos vizsgálatok során kapott eredményeket megerősítették normál gazdálkodási körülmények között is.

 

A termék hatásai különböző haszonállatfajok esetén:

 

Baromfihús-termelés

A késztermék minősége nagyban függ az állatoknak tápanyagokkal való optimális ellátásától. A Digestarom® Poultry esetében tudományosan bizonyított, hogy növeli az emészthetőséget, ennek következtében javítja a tömeggyarapodást és a takarmányhasznosulást. Ennek eredménye a rövidebb nevelési időszak és a homogénebb végső élőtömeg.

 

A baromfihús minősége

A hús marketingjében nagy jelentőséggel bír a hús porhanyóssága és nedvbősége. A Digestarom® Poultry pozitívan változtatja meg a brojlerhús érzékszervi minőségét, azáltal, hogy szaftosabb és porhanyósabb lesz a termék használatával.

 

Ammónia-kibocsátás

A Digestarom® Poultry-val csökkenteni lehet az ammónia-kibocsátást, mivel jobb a tápanyagok hasznosítása, valamint használatával csökkenthetjük a takarmány beltartalmát is. A termék kipróbálása során a széklettel történő nitrogénveszteség több mint 14%-kal csökkent a kísérleti állatok csoportjában.

 

Tojók és tenyészállatok

A tojástermelés kritikus időszakában a tyúk nagy mennyiségű tápanyagot igényel, különösen fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat. A Digestarom® Poultry használata a takarmányban fokozza a tápanyagok hasznosulását és hozzájárul az immunrendszer állapotának stabilizálásához. Az állatok gyorsabban elérik a tojástermelési csúcsot és képesek ezt a szintet hosszabb ideig is fenntartani.

 

Kocák

A kocák takarmányfelvétele a sikeres malactermelés kulcsa. A Digestarom® Sow nem csak a takarmány-összetevők emészthetőségét javítja, de növeli a szoptató kocák takarmányfelvételét, különösen a fiatal kocákét. Jobb lesz az alom nevelése (kisebb elhullás, nagyobb növekedési erély, jobb homogenitás) valamint a koca kevesebbet veszít a súlyából ha Digestarom® Sow-val etetjük. A kocák jobb kondícióban kerülnek a következő szaporodási ciklusukba.

Továbbá a Digestarom® Sow folyamatos használata a vemhesség és a szoptatás alatt növeli a termékenységet és a termelékenységet (pl.: fogamzási ráta, választott malac/koca/év).

 

Malacok

Az egészséges és gyorsan gyarapodó malacok elengedhetetlenek a sikeres sertéstermeléshez. Ennek az eredménynek az eléréséhez a legfontosabb a fiatal állatok igényeihez alkalmazott optimalizált takarmány.

A Digestarom® Start alkalmazása a takarmányban segít a célok elérésében. A Digestarom® Start segíti a malacok korai szilárd takarmányfelvételét a kiegyensúlyozott íz, édesítő és növényi kivonatok kombinációjával, valamint javítja a takarmány emészthetőségét. Tudományos kísérletekkel bizonyított, hogy a Digestarom® Start takarmányhoz történő adagolása szignifikánsan javítja a fehérjék hasznosítását, különös tekintettel az aminosavak ideális emésztésére.

 

Hízósertések

A fehérjék és aminosavak jobb emészthetősége nemcsak a jobb növekedési erélyben és takarmányhasznosításban mutatkozik meg, hanem a jobb fehérje-beépülésben is. A Digestarom® Finish segítségével javulás érhető el a húsminőség és a hasított fél minőségi paramétereinek tekintetében, különösen az izomtömeg arányában.

A fehérjék jobb hasznosítása egyidejűleg csökkenti a szerves és szervetlen nitrogénvegyületek kibocsátását. Az így elért jobb minőségű levegő minimalizálja a következményes légzőszervi betegségek kockázatát.

Az emésztetlen tápanyagok és metabolitok kisebb kibocsátása csökkenti a környezeti szennyeződést és hozzájárul a fenntartható sertéstermeléshez. A kilogrammonkénti energia- valamint takarmányköltség lecsökkenthető. A Digestarom® Finish költségcsökkenést eredményez, és ezáltal növeli a versenyképességet a hízók esetében is.

 

Fiatal borjak

A sikeres szarvasmarhatartás kulcsa az egészséges és gyorsan növekvő borjú. Ennek a célnak az eléréséhez a legfontosabb a megfelelő étrend, amely alkalmazkodik az állatok igényeihez. A Digestarom® Calf alkalmazása közelebb hozhatja Önt ennek a célnak az eléréséhez. A Digestarom® Calfban található ízanyagok, fűszerek és növényi kivonatok képesek fokozni a korai fázisban elfogyasztott szilárd takarmányok mennyiségét, valamint növelni annak emészthetőségét.

A tejpótló Digestarom® Milk-kel történő kiegészítése stabilizálja a gyomor-bélrendszert. Ezt a hasmenéses napok és hasmenés pontszámok csökkenése mutatja, ami az állatorvosi költségek csökkenését, valamint alacsonyabb elhullást eredményez. Ha a tejet ad. libitum módon itatjuk, akkor növekszik a napi tejfogyasztás, ami nagyobb és egészségesebb borjakat eredményez, amelyek hatékonyabban fejlődnek majd a következő életfázisokban. A Digestarom® Milk használatával javítható az emésztés, ezt a napi testtömeg-gyarapodási és a takarmányértékesítési adatok is mutatják a terméket alkalmazó állományokban.

A modern borjúhúspiac komoly igényeket támaszt az állatok tartási és takarmányozási körülményeivel szemben. A végtermék minősége nagyban függ az állatok számára biztosított tápanyagok minőségétől. Az EUROP-rendszer besorolása szerint az E kiváló, az U nagyon jó, az R jó, az O közepes és a P gyenge minőséget jelent. A Digestarom® Milk alkalmazása pozitív hatást gyakorol a hús minőségére azáltal, hogy csökkenti a gyenge minőségű fél testek számát. A terméknek nincs mellékhatása és maradékanyag sem keletkezik, így tökéletesen biztonságos és várakozási idő nélkül használható. Ezért jelent kiváló választást húshasznú borjak nevelése esetén is.

 

Tejelő szarvasmarha

A korai laktáció időszakában az állatokat úgy kell takarmányozni, hogy egészségesek maradjanak és vemhesüljenek is miután elérték a laktációs csúcsukat, miközben a tejtermelés optimálisan folyik.

A laktáció végi időszaknak a takarmányozása nagyon fontos a laktációs csúcs utáni magas tejtermelésben, a jó kondíció és az egészség megtartásában, amely majd a következő laktációhoz teremti meg az alapot.

A Digestarom® Dairy egy olyan ízanyagokat is tartalmazó kiegészítő, amely növeli a tejelő állatok szárazanyag-felvételét, segíti az emésztést (a nyáltermelés és az emésztőenzimek felszabadulásának fokozásával) és a takarmányhasznosulást, hogy az állatok a kritikus időszakokban is a legmagasabb szinten termeljenek.

 

A Digestarom® főbb előnyei

- A takarmány ízletességének fokozása (magasabb takarmányfelvétel)

- A tápanyagok (főként a fehérje) jobb emésztése, jobb takarmányhasznosulás

- Jobb termelési eredmények

- Megbetegedések és elhullások száma csökken

- Szaporodásbiológiai mutatók javulása

- Környezeti károsanyag-kibocsátás csökken

- Javuló költség/haszon arány

 

A Digestarom® arra lett kifejlesztve, hogy több oldalról támogassa az emésztést, így javítsa a takarmányozás hatékonyságát.