MENÜ

Augusztusi gépmustra

Oldalszám: 79
2013.08.09.

Új Steyr Profi széria
Kverneland CLC grubber: bővült a választható munkaszélesség
Továbbfejlesztett Alö raklapvilla
150 KW-os Kubota traktor

 

Új Steyr Profi széria

A Steyr traktorgyár június végén mutatta be St. Valentinben a Profi CVT 4000 típusjelű új erőgépeit. Az új széria három erőteljes és fokozatmentes modellből áll. A 4110 jelű 80 kW/110 LE, a 4120-as 89 kW/121 LE, míg a 4130-as 96 kW/130 LE teljesítményű erőforrással rendelkezik. Utóbbi teljesítménye Powerboost segítségével 120 kW/163 LE-ig növelhető. Mindegyik típusban megtalálható az S-Tronic motormenedzsment, amely a Profi traktorokhoz lett kifejlesztve.

Az új modellekbe a korszerű, turbófeltöltős, levegő-visszahűtésű FPT-motorokat építik, amelyek az SCR-katalizátor rendszerrel teljesítik az EUR-III B emissziós szintet. A motorok összlökettérfogata 4,5 liter, és elektronikus szabályzású common-rail befecskendezésű hajtóanyag-ellátó rendszerűek.

Az új Profi típusok geometriai méretei az elődeikhez képest alig változtak, a hosszeltérésük 1,5 cm, és 3 centiméterrel magasabbak. Az alaptömegük megközelítőleg 5000 kg.

A traktorban a csúcstechnikát a Steyr által kifejlesztett CVT, teljesen fokozatmentes hajtómű és a DKT kettős tengelykapcsoló rendszer képviseli. A nyomaték elágaztatással lehetséges, hogy 1750 ford./perc motorfordulatszámnál a haladási sebesség 50 km/óra. Az új hajtóművel akár 20 m/óra mászósebességgel is képes haladni a traktor.

Új kabint is kapott a traktorcsalád, amelyik üvegfelülete 5,8 m2. Kiváló a hangszigetelése is, a 69 dB (A) hangszint ebben a kategóriában egyedülálló.

Hidraulika rendszerében az axiáldugattyús szivattyú teljesítménye 125 liter/perc. A hátsó 3-pont függesztőmű emelőképessége 7850 kg, a frontfüggesztő 3100 kg teher emelésére képes. A mellső karok befordítási szöge 55 fok, ezáltal 4 méter a traktor fordulási sugara. Az új modellekhez év végétől lehet hozzájutni.

 

79_1 GEPMUSTRA steyr_profi_cvt

 

 

Kverneland CLC grubber: bővült a választható munkaszélesség

A Kverneland CLC pro Classic grubbersorozata 3,6 métertől 5,0 méter munkaszélességig áll rendelkezésre. A 4,5 és 5,0 méter szélességűek oldalszárnyai hidraulikusan felhajthatók.

A háromtagú, kompakt keretszerkezet keretmagassága 870 mm, ami jó áteresztőképességet és folyamatos talajátfolyást tesz lehetővé.

Hasonlóan más típusú Kverneland grubberekhez, a CLC-nél is megtalálható a művelőelemek gyors cserélését biztosító rögzítőrendszer. A kések mérete 80, 150, 250 és 320 mm szélességben választhatók.

A késtartó szárak laprugós felfogatással 640 kg terhelésig képesek a késeket a talajban tartani.

 

79_2 GEPMUSTRA KVERNELAND clc proclassic

 

 

Továbbfejlesztett Alö raklapvilla

Az ismert Alö homlokrakodó gyártó egy új raklapemelő villát hozott forgalomba, amelynek használatával jobb a rálátás a rakodásra. Az erősített villaágakat hidraulikusan lehet oldalirányban mozgatni.

A felfogató keretet teljesen átdolgozták annak érdekében, hogy a traktorosnak az eddiginél jobb, szabad látóterülete legyen a munkafolyamatokra. Az európai szabványnak megfelelően kialakított gyors-

kapcsolós felfogó szerkezet lehetővé teszi, hogy az adaptert szinte bármely homlokrakodóra gond nélkül alkalmazzák.

A villák hossza 900, 1220 mm hosszúak lehetnek, az emelőerő 1000, 1600 és 2500 kg.

A különböző raklapméretekhez a villák hidraulikusan állíthatók, így ezzel az új emelő berendezéssel a homlokrakodós traktor targoncaként használható.

 

79_3 GEPMUSTRA ALO RAKLAPVILLA

 

 

150 KW-os Kubota traktor

A neves japán mezőgépkonszern, a nálunk is ismert KUBOTA kifejlesztett egy 150 kW/200 LE nehéz univerzális traktort, amely megfelel az európai szabványoknak. A jó minőségű erőgépet kedvező áron kínálják majd, sorozatgyártására Németországban építenek új gyárat. 2018-tól az európai piacon már 10 000 ilyen traktor értékesítését tervezik.

A japán cég vezetői bejelentették azt is, hogy a következő évtizedben kombájnok gyártására is felkészülnek, ennek érdekében megkezdték az Ázsiában piacvezető, főleg rizsbetakarításra alkalmas gyártmányuk továbbfejlesztését.

Tetsuji Tomita elnökhelyettes az újságíróknak elmondta, a jövőben a KUBOTA fontos szerepet akar játszani az európai mezőgép-kereskedelemben. Ezt jelzi az is, hogy tavaly megvásárolták a Kverneland cégcsoportot, amelynek portfóliója

a Kverneland termékek mellett többek között a Vicon bálázók, a Deutz-Fahr szálastakarmány betakarítók és a Veenhuis hígtrágya-kijuttató.

A fúzió során megszerezték a Kverneland disztribútori és márkakereskedői hálózatát, amelynek bővítésére is sor kerül a sikeres piaci jelenlét végett. A KUBOTA cég tavalyi forgalma elérte a 8,7 milliárd eurót. Sakai-ban évente 220 000 darab motort gyártanak, ezek közül 50 000 darab az ázsiai térségben eladott egyszerűbb traktorokba kerül. Itt készülnek jelentős mennyiségben a kisebb teljesítményű Mitsubishi és New Holland traktorok is. További két japán üzemében szintén jelentős mennyiségben készítenek motorokat és traktorokat, utóbbiak nagy részét az USA-ba exportálják.

 

forrás: top agrar