MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2013/07 > Pr DuPont Pioneer CLEARFIELD

DuPont- Pioneer: Fél tonna a Clearfield® javára!

Az első repcéit 2006-ban vezette be Magyarországon a DuPont Pioneer, 2012 óta pedig már piacvezető a hibrid repcék értékesítésében. A siker annak a rendkívül bőséges kínálatnak köszönhető, amit több mint két évtizedes nemesítő munkával értek el. Ugyancsak a DuPont Pioneer volt az első – 2011-ben - a Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthető hibridek bevezetésében. A korábbi években jól vizsgázó PX100CL, amely a MAXIMUS® termékkörbe tartozik, és a hagyományos magas hibridek közé sorolható PT200CL-t is választhatják a Clearfield® technológia hívei.

Szakfolyóirat > 2013/07 > Pr Arysta LifeScience Kapazin Solaris

Érésgyorsítás Arysta készítményekkel

Az elmúlt években az Arysta termékkínálatába több készítmény került, amelyik felhasználható termesztett növényeink deszikkálására. Ezek a készítmények a Kapazin (glifozát), a Solaris (diquat) és cseppnehezítő adalékanyagként a Melius (repceolaj). Az előbbiekben említett két készítményünkkel gyakorlatilag az adott helyzetre szabottan tudjuk alakítani a technológiánkat, az időjárástól, a kijuttatás módjától, a betakarítás ütemezésétől, de akár a terület gyomosságától függően is.

Szakfolyóirat > 2013/07 > Pr repce Raiffeisan-Agro Repce helyzetkép

Repce helyzetkép a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. szemszögéből

A repce magágy-előkészítésének idején 2012-ben rendkívül nagy volt a szárazság hazánk egész területén. Ne feledjük, hogy a talaj-előkészítés a repce termését döntően meghatározó tényező, minden munkaműveletnél a talajnedvesség megőrzése a cél. Lényeges, hogy a vetés idejére a felületen aprómorzsás, nyirkos, tápanyagban gazdag, kertszerűen elmunkált, alul egyenletesen ülepedett, a repce számára megfelelő tápanyag-ellátottságú talaj álljon rendelkezésre.

Szakfolyóirat > 2013/07 > Pr repce RAPOOL Vetés

TALAJMŰVELÉS ÉS VETÉS – apró részletek a siker érdekében

A TALAJTÖMÖRÖDÉS ELKERÜLÉSE, A GYÖKERESEDÉS MÉLYSÉGÉNEK NÖVELÉSE Sokszor lehet a repce fejlődésében olyan zavarokat észlelni, amelyek a nem megfelelő talajművelésre vezethetők vissza. Ilyen esetekben érdemes alaposan megvizsgálni a művelés minőségét. A művelés módjától függetlenül ugyanis – akár hagyományos, akár szántásnélküli rendszerről beszélünk –, mindig a zavartalan növekedésű gyökérzet biztosítja a nagy és biztos termés alapját.