MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2013/06 > Tudósítás Támogatás Déli Farm Új Széchenyi Terv

A Déli-Farm a kutatás-fejlesztésben is jeleskedik

A Déli-Farm Kft. 88 989 706 forint uniós támogatást nyert a GOP-2009-1.1.1 jelű „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiíráson 2010-ben, az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt ez év májusában befejeződött, a Déli-Farm Kft. Szeged-kiskundorozsmai székhelyén az „Innovatív eljárás a paradicsomtörköly karotionid tartalmának kinyerésére” címmel tudományos konferenciát és projektzáró rendezvényt tartott.

Szakfolyóirat > 2013/06 > Tudósítás Pöttinger Nagy Kaszálás

A Nagy kaszálás - Zöldtakarmány kezelése Pöttinger gépekkel

Második alkalommal adott otthont a soltszentimrei Gudmon Farm az Invest Kft. által szervezett gyakorlati bemutatónak. Örömteli és izgalmas nap volt május 10-e a Gudmon család számára nem csak a színvonalas bemutató, és az azt követő vendéglátás szervezése végett, hanem azért is, mert előző éjjel született meg a családfő, Gudmon László első fiú unokája. A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség juhbemutató mintatelepének, a Gudmon farmnak működtetése családi tradíción alapul, jelenleg 500 hektáron végeznek növénytermesztést az 1500 „birkalelket” számláló állományuk kiszolgálására. A gazdaságról és a családról bővebben júliusi számunkban, az Apáról fiúra sorozatban olvashat.

Szakfolyóirat > 2013/06 > Tudósítás Szent István Egyetem FIT Fajtakísérleti Innovációs Tanács

FIT születésnap Gödöllőn

Május közepén a hazai agrár-felsőoktatás fellegvárában tartotta ünnepi ülését a Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT). A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának Növénytermesztési és Biomassza-hasznosítási Bemutatóközpontjában, Szárítópusztán találkoztak az elnökség tagjai és a meghívott vendégek, hogy szakmai tanácskozás keretében emlékezhessenek meg a résztvevők a FIT fél évtizedes fennállásáról.

Szakfolyóirat > 2013/06 > Tudósítás Szakmai Nap Sersia Farm Aranykocsi Zrt.

Sersia Farm szakmai nap Kocson

A költséghatékony trágyakezelés, talajjavítás és a cellulóz-alapú takarmányozás volt a téma a Sersia Farm Kft. és az Aranykocsi Zrt. kocsi szakmai napján. A rendezők úgy állították össze a programot, hogy a több mint félszáz vendég megismerhesse azt a koncepciót, ami a talajélet javításán keresztül hoz bizonyított gazdasági előnyt a tejtermelő szarvasmarhák takarmányozásában.