MENÜ

Farmclean - Takarítson alaposan!

Oldalszám:
2013.06.10.

Ismertek olyan készítmények, amelyek kimondottan nehezen távolíthatók el a tartály faláról és a szórófejekről, ahol a régóta használt Hypo, vagy trisó már kevésnek bizonyul a tisztításhoz. Ekkor érkezik el a Farmclean ideje, ami egyike azon kevés készítménynek, amely szakmai és környezetvédelmi szempontból is maradéktalanul megfelel az elvárásoknak. A Farmclean egy speciális „mosószer”, aminek összetevői alkalmasak arra, hogy az előírt felhasználási módszertan betartása mellett a permetezőgép tartályából, illetve a teljes rendszerből (szűrőház, szűrő, csőrendszer, szórófej) eltávolítsák a hatóanyag-maradékokat. A mosáshoz felhasznált víz, a mosólé visszapermetezhető a kezelt kultúrára, annak veszélye nélkül, hogy az károsodna.

 

 

Szulfonilurea fitotoxicitási tünet repcében
Szulfonilurea fitotoxicitási tünet repcében

 

A készítmény másik hasznos tulajdonsága, hogy nem korrodálja a fém alkatrészeket, azok felületén filmréteget képezve védi azokat, így megvalósítható a nagy értékű gépek „belső” védelme is. Ez a hatás jól kihasználható a gépek téli leállásra való előkészítésénél. Ebben az esetben a berendezést csak közvetlenül a következő használatbavétel előtt öblítsük át. Mivel a Farmclean a festett felületeket sem károsítja, így a gépek, berendezések külső tisztítására is felhasználható.

 

 

A Farmclean filmszerű védőréteggel vonja be a fémfelületeket
A Farmclean filmszerű védőréteggel vonja be a fémfelületeket

 

 

A készítmény adagolását  a következők szerint ajánljuk

 

 33_3 FARMCLEAN ARYSTA LIFESCIENCE LOGO

 

 

Javasolt tisztítási eljárás

1. Ürítsük ki a permetlétartályt és a permetezőgép rendszerét.

2. Töltsük fel a tartályt, befogadóképességének minimum 10–20%-ig tiszta vízzel. A keverő berendezés üzemeltetése mellett adjunk a vízhez 200 ml/100 l mennyiségű Farmcleant. Kevertessük az oldatot 10–15 percig. Közben ügyeljünk arra, hogy az oldat a tartálybelső felső harmadát, és a terelőlapokat is érje!

3. A mosólevet permetezzük ki, hogy a cső-rendszer és a szórófejek tisztítása is megtörténjen.

4. Erős lerakódásnál vagy nagy értékű, érzékeny kultúra kezelése előtt célszerű a szórófejeket, szűrőket, szűrőházat Farmcleanes oldatban külön átmosni, vagy a tisztítási folyamatot megismételni.

5.Öblítsük át a gépet tiszta vízzel.

 

A fenti táblázatban szereplő mennyiségek felhasználása és a javasolt technológia betartása mellett a Farmclean alkalmas a permetezőgépben lerakódott növényvédőszer-maradékok eltávolítására. Üzemi tapasztalatok bizonyítják, hogy felhasználásával elkerülhetjük a permetezőgép tartályában lévő hatóanyag-maradékok által okozott károkat.

 

Somos Ferenc

Arysta Magyarország Kft.

33_4 FARMCLEAN ARYSTA LIFESCIENCE LOGO