MENÜ

Gépesítés

Szakfolyóirat > 2013/04 > Gépesítés GPS Sorvezető tápanyag-utánpótlás

ESZKÖZÖK A HELYSPECIFIKUS TÁPANYAG-UTÁNPÓTLÁSHOZ

A helyspecifikus tápanyag-utánpótlás gyakorlati eszközei a GPS alapú mezõgazdasági megoldások. A kínálatban egyre több, és egyre szélesebb tudásszintû skálán mozgó eszköz jelenik meg. A kínálat már adott, de a választás egyre nehezebb. Fontos, hogy olyan eszközt találjunk, ami nem csak a pénztárcánknak, hanem az elvégezendõ feladatnak is tökéletesen megfelel.  

Szakfolyóirat > 2013/04 > Gépesítés permetezés lombtrágyázás

Lombtrágyázás felsõfokon

A 2013-as szezon az õszi idõjárást is beleszámítva pozitívan indult, de ezután jött egy kevés hóesés, mely még nem tett nagy kárt, de a március végi ítéletidõ sok helyen már megtépázta a megindult növényeket, valamint a csapadékviszonyok is kritikus belvízhelyzetet eredményeztek. Ennek köszönhetõen a lombtrágyázás különösen fontos a növényállomány egyöntetûvé tétele miatt.  

Szakfolyóirat > 2013/04 > Gépesítés lucerna széna kaszáló

Minõségi elvárások a korszerû kaszáló és rendkezelõ gépekkel szemben

A TECHNOLÓGIÁK ÉS A MINÕSÉG KAPCSOLATA Amikor a szálastakarmányok minõségérõl beszélünk, a munkaminõségi és tisztasági jellemzõk mellett igen fontos, hogy kitérjünk a növények fertõzöttségi állapotára is. Annak ellenére, hogy a takarmányok látványos károsodása a tartósítás és tárolás alkalmával következik be, a fertõzöttség kialakulásának lehetõségét már a szántóföldön minimalizálnunk kell. Ehhez a jelenlegi mûszaki háttér biztosítja azokat a korszerû betakarító és rendkezelõ gépeket, melyek optimális üzemeltetése garantálja a megfelelõ minõségû alapanyagok elõállítását.