MENÜ

Python Optima - Új dimenzió a kukorica korai posztemergens gyomirtásában

Oldalszám:
2014.01.14.

 

 

A Python Optima új, kukorica korai posztemergens technológiai csomag magról kelõ egy- és kétszikûek ellen, egyedülálló hatékonysággal problémás kétszikû gyomokkal szemben. A csomag 6 ha-os kiszerelésû, 20 kg tömegû.

Tartalma a következõ:

1,8 liter PythonTM 280 SC (0,3 l/ha)

15 liter Click Combi* (2,5 l/ha)

3 liter Polyglycol 26-2N (0,5 l/ha)

0,6 kilogram LontrelTM 72 SG (100 g/ha)

A csomagban található három gyomirtó szer összesen 5 különbözõ hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmaz, amely biztosítja a széles hatásspektrumot és a tökéletes hatást.

A csomagban lévõ minden készítményt a kukorica 6 leveles fejlettségig lehet kijuttatni, ami nagyfokú rugalmasságot biztosít az idõzítésnél. Szerencsére a gyomnövények fejlettsége sem korlátozza túlságosan a technológiát, mivel a csomag akár a 6–8 leveles kétszikû gyomok ellen is jól használható. A magról kelõ egyszikûek közül a kakaslábfû és a muhar fajok 5 levélig, a vadköles, a magról kelõ fenyércirok és a pirók ujjasmuhar 3 leveles korig érzékeny. Újdonság, hogy az évelõ kétszikû gyomok ellen lehetõségünk van a kezelés egy menetben történõ elvégzésére.

A csomag kimagaslik a szegmens többi szereplõje közül azzal, hogy szárazabb idõben is rendkívül látványos hatást képes elérni. Sõt, napsütéses idõjárásban rendkívül gyorsan, már néhány nap alatt látványos perzseléses hatást fogunk tapasztalni.

A Python Optima a fejlettebb kétszikû gyomok ellen is biztonsággal alkalmazható. A hagyományos korai posztemergens technológiák esetében a gyomnövények fejlettsége nem lehet nagyobb 4 levélnél, ellenkezõ esetben számos gyom túléli a kezelést. Ilyenek a libatop fajok, a napraforgó, a selyemmályva, az ebszikfû, az ugari szulákpohánka stb.

A Python Optima rendkívül rugalmasan kijuttatható, mivel képes akár a 6–8 leveles, problémás gyomokat is lepusztítani. A legutóbbi gyomfelvételezés szerinti legfontosabb 60 gyomnövény közül az összes magról kelõ kétszikût elpusztítja. Ráadásul képes a legfontosabb évelõ gyomoknak (a mezei acat, a fekete üröm, a vidra keserûfû és a mogyorós lednek) nem csak a levelét leszárítani, hanem a gyökerekbe felszívódva azok késõbbi kihajtását is megakadályozni. Ezzel egyedülálló a piacon.

A csomagban lévõ 5 hatóanyag biológiailag szelektív a kukoricára. Eltérõ vízoldékonyságuknak köszönhetõen a Python Optima egyedülállóan gyors és tartós (6–8 hét) talajon keresztüli hatással is rendelkezik, aminek köszönhetõen a betakarításig gyommentesen tartja a területet.

Különösen ajánljuk a terméket azoknak, akik az acetoklór hiánya miatt olyan egyszikûirtót keresnek, amely levélen keresztüli hatása mellett tartamhatással is rendelkezik, akiknél egyre nagyobb nehézséget jelent az egyszikûek elleni védelem, akiknek mezei acattal erõsen fertõzött területeiken eddig nem tudták a korai posztemergens technológiát használni, akiknek kellemetlen tapasztalatai voltak 2012-ben más korai posztemergens készítményekkel. Biztatunk mindenkit arra, hogy keresse és próbálja ki a Python Optima néven futó termékünket.

 

 


™ a Dow Chemical Company vagy a Dow leányvállalatának márkaneve

* az Oxon védjegye