MENÜ

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Oldalszám:
2014.01.20.

Amazone TV – elsõ videó az új ZA-TS mûtrágyaszóróról
A Case IH Magnum idén ünnepli 25 éves születésnapját
A Mitas bemutatta a Super Flexion gumiabroncsot
McCormic: az új X-generáció
MF 6600 széria – 5 új modell a 120-160 Le teljesítmény kategóriában
Párizsban mutatkozott be az új Manitou MLT 629
Tempo - a Top Agrar magazin tesztgyõztes vetõgépe

 

 

 

Amazone TV – elsõ videó az új ZA-TS mûtrágyaszórórólNéhány hónappal ezelõtt mutatta be az Amazone az nemzetközi agrársajtó képviselõinek 2013 legújabb eszközeit és gépeit, köztük a ZA-TS mûtrágyaszórót. Az Amazone rendszeresen közöl termékeirõl rövid podcast filmeket, ez alól nem kivétel az újonnan piacra dobott mûtrágyaszóró sem.

http://info.amazone.de/tv/Default.aspx?path=130&info=26283&sprache=1&suchstring=&archiv=1  

 

 

 

A Case IH Magnum idén ünnepli 25 éves születésnapjátA Case IH a Magnum traktorok gyártásának 25 éves évfordulóját ünnepli. Az ezüst jubileumra a wisconsini Racine-ban található gyár különleges Silver Edition kiadással készül, melybõl 25 darab Európába is eljut majd, így remélhetõleg a magyar gazdák és gépkedvelõk is megcsodálhatják majd.

 

 


 

 

 A legelsõ Magnum 1988-ban gördült le a gyártósorról. A Magnumok forgalomba kerülését nagy érdeklõdés övezte, hiszen ez volt az elsõ traktor, mely a két elismert mezõgazdasági gépgyár, az International Harvester és a Case elsõ közös tervezése és terméke volt. A Magnum sorozat hamarosan a nagy teljesítményû erõgépek élvonalába került, Európában is közkedvelt nagy traktorrá vált, és világhírre tett szert egyedülálló húzóerejének és nyomatékának, megbízhatóságának és kedvezõ üzemeltethetõségének köszönhetõen. és nyomatéka miatt.25 év elteltével a Magnum még mindig az élvonalba tartozik a nehézfiúk között. Az amerikai Farmers Weekly tesztjében például elsõ helyet szerzett a Magnum 340EP modell kedvezõ üzemanyag fogyasztásának és emelési teljesítményének köszönhetõen, emellett pedig erõs motorját és hatékony meghajtását is kiemelték.A Magnum 340EP traktort 8,7 literes hat hengeres turbófeltöltõs, intercooler dízelmotor hajtja, melynek teljesítménye 374 lóerõre tornázható a Power Management technológiának köszönhetõen. A traktor lelke azonban a Hatékony teljesítmény technológia, mely nagyobb teljesítményt és termelékenységet biztosít. Az SCR technológia növeli a teljesítményt, a motor fogékonyságát, gazdaságos üzemanyag felhasználást és megbízható mûködést kínál alacsony mûködési költségek mellett.A Magnum 340EP az erejét terhelés alatt kapcsolható sebességváltóval adja le, és mint minden Magnum modell, alkalmazza az APM technológiát, mely automatikusan választja ki a leghatékonyabb váltó áttétel és motorsebesség arányt. Így az APM funkció mûködése esetén a traktor kezelõjének csak a kívánt munkasebességet kell meghatároznia az optimális teljesítményhez.Forrás: http://investkft.hu

 

 

 

A Mitas bemutatta a Super Flexion gumiabroncsotElsõként Európában a SIMA kiállításon leplezte le a Mitas gumiabroncsgyártó a Super Flexion mezõgazdasági abroncsot. A Mitas SFT gumiabroncsok kifejezetten a nagyteljesítményû ( >180 LE) traktorok számára alakították ki.

 
 

 

 

McCormic: az új X-generációSzintén a SIMA kiállításhoz köthetõ az a hír, ami az ARGO tractors weboldalára került fel. Az olasz gépgyártó bemutatta legújabb X-generációs erõgépét. A párizsi kiállítás fókuszpontjába az új X7 széria került. A 6 modellbõl álló széria 3 esetében 4-hengeres, míg a többire a 6-hengeres motorváltozat jellemzõ és 142-213 LE közötti teljesítménnyel bírnak.

Az Agro Napló áprilisi lapszámában további részletek olvashatók az erõgéprõl.

 

 
 

 

 

MF 6600 széria – 5 új modell a 120-160 Le teljesítmény kategóriábanA Massey Ferguson bevezeti a piacon található legnagyobb teljesítményû 4-hengeres MF 6600 szériát. Ez az új öt-modell család pontosan megfelel a mezõgazdasági termelõk és vállalkozók igényeinek.Az MF 6600 sorozat néhány jellemzõje: - Nagy kapacitású 4.9 literes, 4 hengeres AGCO Power motorja hatalmas teljesítménnyel és nyomatékkal mutatkozik be, mint a legerõsebb traktor az ágazatban. A nagyfokú hatékonyság és az alacsony emisszió érdekében második generációs SCR technológiával és dízel oxidációs katalizátorral (DOC) szerelték. - Köszönhetõen a könnyû és kompakt kialakításnak kiváló a manõverezhetõség, ami a teljes géphosszal egy nagyszerû teljesítmény és súlyarányt, míg a széles tengelytáv kiváló egyensúlyt és tapadást biztosít. - Az opciós SpeedStear segítségével könnyûek a fordulók - Motorváltozatok: Dyna-4, Dyna-6 és Dyna-VT - Datatronic 4 terminálon keresztül vezérelhetõ új AutoGuide 3000 rendszer. - AGCOMMAND elõkészítés 
 

 

 

Párizsban mutatkozott be az új Manitou MLT 629A Párizsban megrendezett nemzetközi SIMA agrártechnológiai kiállításon a Manitou egy új MLT modellt mutatott be a nagyközönségnek.

 

 


 

 


 

 A látottak alapján elmondhatjuk, hogy óriási volt az érdeklõdés a Manitou standján, legfõképpen az új MLT 629 teleszkópos rakodógépre volt mindenki kíváncsi. Az új modellt annak 5,5 méter emelési magasságával, és 2.900 kg maximális teherbírásával a korábbi MLT 627 utódjául szánja a gyártó.Az MLT 629 típus érdekessége, hogy a 102 LE Stage IIIB Perkins motort a gép hátulján helyezték el. Háromféle kivitelben lesz elérhetõ: 2,06 m, 2,21 m, vagy 2,30 m teljes magassággal. Az elsõ MLT 629 rakodógép várhatóan a 2013-as év második felében érkezik meg az Axiálhoz.

Forrás: www.axial.hu

 

 

 

Tempo - a Top Agrar magazin tesztgyõztes vetõgépeA rangos mezõgazdasági magazin, a Top Agrar szervezésében az elmúlt esztendõben 3 szemenkénti vetõgép teljesítménye került összehasonlításra. Az Amazone EDX 6000-TC és a Horsch Maestro 8,75 CC mellett az új jövevény, a Väderstad Tempo 8F precíziós vetõgép eredményei valóban lenyûgözõek.Az említett vetõgépek minõségi jellemzõit nagy menetsebesség (15 km/h) mellett vizsgálták. A kihagyások tekintetében a Tempo vetõgép a legjobb eredményt produkálta.

 Teszteredmények - kihagyások

 

 


 A fenti grafikon a kihagyások elõfordulását mutatja változó menetsebesség függvényében. Kihagyásról akkor beszélünk, amikor két növény közötti távolság meghaladja a beállított átlagos tõtávolság 150 %-ot. A versenytársakkal való megmérettetésben a Tempo vetõgép bizonyult a legpontosabbnak a kihagyások tekintetében.

 Teszteredmények - kettõs vetés

 


 

 

A fenti diagram a kettõs vetés elõfordulási gyakoriságát mutatja a vetési sebesség függvényében. Látható, hogy a Tempo vetõgép gyakorlatilag érzéketlen a vetési sebesség növelésére, hiszen a teszt során pl. 15 km/h menetsebességnél még egy kicsit pontosabban is vetett, mint a 9 km/h sebességtartományban. Kettõs vetéskor a gyakorlatban akkor beszélünk, amikor két növény közötti távolság kisebb, mint a beállított átlagos tõtávolság 50 %-a.

 További információk angolul: Top Agrar test planter

Forrás: www.vaderstad.com

 

 

 

Olvasta már?A Massey Ferguson 14%-os piaci részesedést ért el 2012-ben a traktorpiacon- Axiál gépújdonságok 2013 - Farmet kompaktorok: a gyakorlatban bevált magágykészítõ gépek -  GPS-es sorvezetõ újdonságok és fejlesztési lehetõségek a www.agrogazda.hu kínálatában - Trimble RangePoint™ RTX™ korrekció ingyenesen