MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2013/02 > Tudósítás AGRYA Agrárfórum

Az Agrya programja gyõzött Brüsszelben

Ötven éves fennállását ünnepelte decemberben a Közös Agrárpolitika (KAP) intézménye, az ez alkalomból szervezett nemzetközi konferenciára Brüsszelbe kaptak meghívást az öreg kontinens agráriumának szereplõi – a szakma funkcionáriusai és szakújságírói. A magyar megjelenést egy gyõzelem is emlékezetessé tette, amelyrõl elsõ kézbõl tájékoztatjuk az Agro Napló olvasóit.  

Szakfolyóirat > 2013/02 > Tudósítás BactoFil gyökérzet

Befektetés a jövõbe - Hosszú távra szóló komplex megoldások az optimális talajminõségért

Valódi 21. századi technológiával jelent meg az AGROmashEXPO kiállításon az AGRO.bio Hungary Kft., hogy stratégiai partnereivel közösen mutassa be forradalminak számító újdonságait a nagyközönségnek. Az ország egyik legnagyobb területi képviselõhálózatával rendelkezõ talajbaktériumos cég szakmai igazgatóját, Daoda Zoltánt kértük meg arra, hogy számoljon be a mostani megjelenésükrõl az Agro Napló azon kis számú olvasójának, aki nem jutott el minden idõk legsikeresebb hazai szakmai kiállítására.  

Szakfolyóirat > 2013/02 > Tudósítás Kukorica termés Principal

Cél a több termés indukálta több jövedelem - XIX. DuPont növényvédelmi konferencia

A DuPont világcég mezõgazdasági termékeket gyártó üzletága többek között a növényvédõ szerek széles skáláját kínálja a termelõk számára mind a szántóföldi, mind pedig a szõlõ-, zöldség- és gyümölcskultúrákban. A tavalyi évben összesen 1,9 milliárd dollárt fordított a cég kutatás-fejlesztésre, ennek az összegnek mintegy 61%-át a növényvédõ szer és vetõmag kutatásokba invesztálták.

Szakfolyóirat > 2013/02 > Tudósítás rendezvény agrárstratégia

Fókuszban az agrárstratégia

Harmadik alkalommal szervezte meg Agrárgazdasági Konferenciáját a Baki Agrocentrum Kft., amelyet ezúttal Zalaegerszegre szervezett partnerei számára. S bár az országos havazás megnehezítette a közlekedést, Vas, Zala, Somogy és Baranya megyébõl több mint százan vágtak neki az útnak, hogy részt vehessenek a hazai agrárgazdaság helyzetét és lehetõségeit elemzõ összejövetelen – errõl közlünk összefoglalót.  

Szakfolyóirat > 2013/02 > Tudósítás vetőmag Gabonapiac gabona

Gabonapiac: Súlyos veszteséget okozhat a rovarölõszeres csávázási technológia betiltása

Több uniós országra – köztük hazánkra is – kiterjedõ felmérést készítettek a Humboldt Élelmezési és Mezõgazdasági Fórum kutatói arról, milyen hatással lenne a nemzetgazdaságokra és az unió egészére egyes, ma széles körben használt technológiák korlátozása vagy felfüggesztése a vetõmagtermesztésben. A tanulmánnyal, és annak elõzményeivel kapcsolatban Dr. Ruthner Szabolcs, a Vetõmag Szövetség és Terméktanács (VSZT) ügyvezetõje foglalta össze az Agro Napló olvasói számára az aktuális információkat.  

Szakfolyóirat > 2013/02 > Tudósítás műtrágya UMG MICRO Moogli

Rekordszámú pályázatot díjaztak az év elsõ kiállításán

A 31. AGROmashEXPO Nemzetközi mezõgazdasági és mezõgép kiállítást nevezhetjük a legek kiállításának, hiszen társrendezvényével, az AgrárgépShow-val egyetemben csúcsot döntött a kiállítók, a látogatók és a termékverseny résztvevõk számában. Az agrárium jeles hazai intézményei, a gyakorlati élet, valamint a sajtó szakmai képviselõi alkotta zsûri három kategóriában – az innovatív megoldásokat szem elõtt tartva – összesen 30 pályázatot talált elismerésre méltónak. Az Agro Napló a termékverseny kategóriákat figyelembe véve röviden ismerteti a díjazottakat és termékeiket.

Szakfolyóirat > 2013/02 > Tudósítás Kukorica Syngenta

Szezonindítás a Syngentánál

Hagyományos országos roadshow-val indította a Syngenta a szezont. Az Orosházán, Hajdúszoboszlón, Mezõkövesden, Szombathelyen, Kaposváron, Kakasdon és Székesfehérváron tartott rendezvényeken a tavalyi év értékelésén és az idei év várható növénytermesztési kihívásain túl a Syngenta új termékei és ajánlatai is bemutatásra kerültek.