MENÜ

Kipróbáltam a Python technológiai csomagot

Oldalszám: 54
2014.01.17.

Riportalanyunk Hódmezõvásárhelyen él és gazdálkodik eredményesen. Növényvédõ szakmérnökként számos termelõvel tart fent napi kapcsolatot.

 

(N.T.) A munkámban megszoktam, hogy nap mint nap új problémákkal találkozom. A partnereim elvárják tõlem, hogy a felmerülõ kérdéseikre legjobb tudásom szerint adjak választ. Ezt hitelesen csak akkor tehetem meg, ha naprakészen ismerem a legújabb technológiai megoldásokat.

 

 


 

 A kukorica gyomirtásában a környékünkön a korai poszt technológiát tartom a legjobbnak. Örültem, hogy idén kipróbálhattam a PythonTM technológiai csomagot, mivel minden hatóanyagát (floraszulam, mezotrion, terbutilazin, dimetenamid-P) nagyon jónak tartom. A kísérletre kijelölt területen fõleg kakaslábfû, muhar félék, csattanó maszlag, szerbtövis, libatop és disznóparéj fordultak elõ nagyobb borítással. A gyomirtást 4 leveles kukoricában 4-6 leveles gyomok ellen végeztük el. Az üzemi kezelésre a korai poszt szegmens jelenlegi standard készítményét használtunk 0,4 l/ha dózisban.A gyomirtás eredménye egyértelmûen bizonyította a Python helyét a korai poszt legjobbjai között: a területen lévõ gyomokat 1 hét alatt elintézte, ráadásul a standard szerrel kezelt területet felül kellett kezelnünk kakaslábfû és csattanó maszlag miatt (12 000 + 4 000 Ft plusz-költséggel!!!), míg a Python-os terület szép tiszta még mindig. Az idei termésátlag elérte a 6 tonnát, ezzel a kukorica ebben az évben is az egyik legjövedelmezõbb növényünk lett.Jövõre nyugodt szívvel fogom ajánlani partnereimnek a kukorica korai posztemergens gyomirtására a Python-os technológiai csomagot. Nagyon tetszett benne az, hogy a hasonló készítményektõl eddig nem tapasztalt gyorsasággal, lényegében néhány nap alatt elintézte a gyomokat, köztük a komolyabb méretûeket is. Ahogyan pedig a mellette beállított standard készítményt idén megverte, az mutatja csak igazán, hogy mire képes!

Próbálja ki Ön is!TM a Dow Chemical Company vagy a Dow leányvállalatának márkaneve